Nästa utmaning: Serieledarna borta

Inte med bästa vilja i världen kan man ge Borås Basket godkänt efter förlusten mot Norrköping Dolphins hemma i lördags. Men Basketligan stannar inte upp bara för att det råkar gå tungt. Redan på tisdagskvällen ställs Borås mot serieledande BC Luleå på bortaplan. En minst sagt tuff utmaning.

 

 

Borås Baskets headcoach Jonte Karlsson upplevde lördagens basketfest som en basketpest. I alla fall spelmässigt och sportsligt. Däremot var han noga med att påpeka att publiken, som var stor och engagerad, förtjänade att få se något bättre.

 

 

När Basketligan på tisdagskvällen fortsätter så gör den det med matchen BC Luleå-Borås Basket i Luleå Energi Arena. Luleå är serieledare och har bara förlorat tre matcher under hela säsongen – varav en mot Borås. Gästerna reser till Luleå utan skadade Mike Palm.

 

 

BC LuleåBorås Basket spelas tisdagen den 24 januari, med start 19:04. Du kan se matchen på WebbTV via Basketsverige.tv här.

 

 

Om du är intresserad av månadsabonnemang så finns en direktlänk via bannern nedan.

banner-basket-1200x222

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.