Utvecklingslaget vann andra halvlek med 61-28 mot Varberg

Det var ett tag sedan vi hade seriematch och efter ett långt juluppehåll var det nu äntligen dags igen. Vi spelade visserligen en träningsmatch mot topplaget i division 2 Småland, Bankeryd Basket, i onsdags där vi segrade med 67-58. Det var ett bra genrep och förberedde oss inför söndagens toppmöte borta mot Varberg. De stod för motståndet i vår första match för säsongen där vi fick kämpa in i det sista för att knipa segern. Sedan dess har de vunnit många matcher och etablerat sig som ett svårslaget lag i division 2.

Matchen kontrolleras inledningsvis av oss och vi visar tidigt att vi inte har problem att hitta energi efter bilresan från Borås. Bra intensitet i försvarsspelet och osjälviskt anfallsspel leder till en ledning med 23-15 in i första periodpausen. I andra perioden visar Varberg prov på deras basketkunnande. Gamle Borås-bekantingen Richard Maråker och duktige spanjoren Eduardo Perez tar kommandot och vi får gå in i halvtidspausen med ett knappt underläge, 34-37 till hemmalaget.

Andra halvlek kommer att bjuda på fantastisk basket från vår sida. Vi kommer ut och spelar säsongens bästa basket. Vi följer våra defensiva regler till punkt och pricka. Det betyder disciplinerat och aggressivt man mot man-försvar. Dessutom regnar det treor offensivt och vi hittar luckor i deras försvar som vi utnyttjar till fullo. Vi vinner andra halvlek mot ett av seriens bästa hemmalag med osannolika 61-28 och vinner således matchen med 95-65 till slut. En stor eloge till alla spelare som kom redo och vi visade verkligen prov på vår kapacitet framförallt i andra halvlek när både anfall och försvar klickade.

Varberg Basket – Borås Basket 65-95 (37-34)
Poäng: Max Lundström 19, Oscar Eliasson 19, Filip Elisson 16, Filip Hellgren 10, Viktor Hultin 8, Casper Jönsson 7, Anton Thörner-Olsson 5, Nahom Mekonnen 5, Teodor Hedlund 4, Lukas Svensson 2

Deltog och bidrog till segern gjorde även Dimos Kounoupis och Fredrik Wong.