Luleå var numret större

Det var ett piggt Borås Basket som exploderade till 14-27 i den första perioden av matchen mot BC Luleå på tisdagskvällen. Andra perioden gick mer trögt och undan för undan kom hemmalaget in i matchen. Med 1:50 kvar av tredje tog Luleå sin första ledning i matchen och efter andra halvan av fjärde perioden var Luleås tionde raka hemmaseger klar. Siffrorna blev tillslut 82-71.

 

 

Borås Basket kom ut piggt i Luleå Energi Arena på tisdagskvällen. Även om jämna 10-10 lyste på poängtavlan efter sex minuter så kändes gästerna som det lag som bestämde. Jerome Seagears kom, liksom de andra två amerikanerna, från bänken den här kvällen. Men i första bytet sänkte Seagears åtta snabba poäng. När Shaq Hines spelade fram Trayvonn Wright för 14-25 med 1:30 kvar av första perioden tvingades Luleå till timeout. 14-27 efter tio minuter kan inte kallas annat än en smakstart för Borås Basket.

-Vi började bra. Vi spelade bra. Det gjorde vi så länge vi spelade vårt försvar som vi ska spela det, sa Borås Baskets headcoach Jonte Karlsson.

 

Dryga tre minuter senare hade Borås kallat sin första timeout. Detta efter att Luleå gjort en run på 7-2. Sedan kom Luleås Brandon Rozzell igång. Poäng efter poäng fixade den amerikanska guarden och med 1:30 kvar av andra perioden hade hemmalaget kapat underläget till två poäng. Men Hines skickade i en trea på periodsignalen, vilket gav Borås 35-39 att gå på inför den andra halvleken. 

 

I den tredje perioden storspelade Tom Lidén plötsligt. Luleå kvitterade till 47-47, 51-51, 53-53 och med 1:50 kvar fixade man sin första ledning i matchen, 58-57.

-Tom Lidén hade cirkus med oss, sa Jonte Karlsson.

 

 

Inför den fjärde perioden var ”ordningen återställd” och serieledande BC Luleå ledde med 62-59. 

-Topplagen är för bra för oss just nu. Det funkar inte när vi släpper, glömmer eller tappar försvaret, som vi gjorde, menade Jonte Karlsson.

 

När Rozzell gjorde 66-61 med 6:49 på klockan kallade Borås en timeout. Man hade tappat flytet och Luleå lyckades allt bättre i såväl anfall som försvar. Totalt sett var Luleå det mest stabila laget. Hemmaledningen var 81-68 med 1:26 kvar och när 40 minuter var spelade hade Borås förlorat med 82-71. Det var Borås tredje raka förlust.

-Vi tar med oss den första kvarten. Eller första halvleken, som var bra. Vi får åka hem och träna, avslutade Jonte Karlsson.    

 

 

 

BC Luleå-Borås Basket: 82-71 (14-27, 21-12, 27-20, 20-12).

 

 

Poänggörare Luleå: Brandon Rozzell 23, Adam Rönnqvist 16, Tom Lidén 15, Yannick Anzuluni 11, Quinton Upshur 8, Brice Massamba 4, Anton Saks 3, Denzel Andersson 2.

 

 

Poänggörare Borås: Jakob Sigurdarson 22, Shaquille Hines 12, Jerome Seagears 10, Fredrik Andersson 7, Simon Gunnarsson 6, Christian Maråker 6, Trayvonn Wright 6, Daniel Thuresson 2.

 

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.