F05 vann premiären mot Marbo

När Borås Basket F05 åkte iväg till Kinna för att spela sin första seriematch någonsin så var det lite nervöst hos merparten av tjejerna. Marbo F04 stod för motståndet och hade till skillnad från våra tjejer lite rutin från seriespel med en höstsäsong i ryggen.

När väl matchen var igång så var det Borås som startade bäst och lyckades knipa en ledning som kändes trygg. Marbo kom dock ikapp och även förbi i slutet av första perioden. Ställningen efter första perioden var 12-10 till hemmalaget.

Lite vila och bra tips från coach Johan gjorde dock att Borås kunde springa ut i andra perioden och ganska omgående sno åt sig ledningen. En bra period från Borås där vi var betydligt starkare under egen korg och höll borta Marbo från returerna. Vi gjorde det så bra att Borås kunde vinna perioden med 2-12. I halvtid stod det 14-22.

Tredje perioden blev starten på mer kamp och lite tuffare spel. Endast 14 poäng lyckades båda lagen få i under tredje perioden (8-6) – totalt 22-28.

Fjärde perioden startade Borås bäst och ryckte iväg till trygga 24-35 med 3-4 minuter kvar – där trodde vi matchen var i hamn. Marbo visade dock glöd och kämpade sig tillbaks till 32-35 innan vi till slut kunde avgöra med att droppa i de två sista poängen till 32-37.

Premiären blev riktigt tuff och samtliga boråstjejer krigade ordentligt genom hela matchen. Detta blev en klassisk lagseger där alla kämpade för varandra. Väl kämpat alla tjejer! ?

f05