Otroligt viktig match mot Nässjö

Torsdagskvällens motståndare i Boråshallen har 2-0 i matcher på Borås Basket den här säsongen. Gästerna heter KFUM Nässjö och det är av yttersta vikt att Borås vinner denna fajt. Om inte så har Nässjö säkrat den inbördes fördelen, som blir avgörande om de båda lagen skulle hamna på samma antal poäng i sluttabellen.

 

 

Läget i laget hade kunnat vara bättre inför denna otroligt viktiga match mot KFUM Nässjö. John Brändmark kommer åter att vara borta från spel några veckor med sin efterhängsna ljumskskada. Mike Palms problem med vaden har nu övergått till att vara ett problem med hälsenan och den store centern kommer inte till spel. Och till råga på allt är det tveksamt om Jakob ”Iceman” Sigurdarson kan spela den match som faktiskt är uppkallad efter honom (Iceman-matchen). ”Iceman” har inte kunnat träna för fullt under veckan. 

-Jag är uppriktigt sagt less på alla dessa skador. Men jag väljer att se det som en utmaning, säger Borås Baskets headcoach Jonte Karlsson.

 

 

Borås Basket har stor respekt för Nässjö, som är det enda laget som man inte besegrat den här säsongen.

-De har fått oss att spela som de vill – köttigt och långsamt. Vi vill ha fart i vårt spel. Men med fokus, säger coach Karlsson.

 

 

Nässjö är ett skickligt och välcoachat lag, som har många anfallsspel att gå till. Spelen varierar beroende på vilka Nässjö möter, vilket gör det svårt för Borås att veta vilken typ av lag man kommer att få möta när det kommer till kritan.

-Inför den här matchen har vi jobbat med tre ledord: Urgency, passion och respect. Var och en måste ta med sig detta imorgon [torsdag]. Varje individ i mitt lag ska vara redo för årets viktigaste match. Det handlar om fjärdeplatsen och man måste vara villig att offra allt, avslutar coach Karlsson.

 

 

Iceman-matchen: Borås BasketKFUM Nässjö spelas torsdagen den 2 februari kl 19:04 i Boråshallen. Om du kommer till matchen i Iceman-tröja så bjuder Borås Basket på entrén.

 

 

Text: Magnus Stråhle.