Knapp förlust i Uppsala

När Borås Basket denna tisdagskväll klev in på Uppsalas hemmaplan gjorde man det som obesegrade (en av en) i just IFU Arena. Det skulle visa sig bli en tuff drabbning där ledningen skiftade elva gånger och likalägena var sju till antalet. Uppsala var dock laget som spelade bäst i slutminuterna och kunde vinna med knappa 76-73.  

 

Borås Basket gjorde en ganska fin första period. Framför allt var man lyckosamma med cuts mot korgen, som ofta resulterade i layups. Periodens andra hälft dominerades offensivt av Emil Lundstedt och Jerome Seagears. Lundstedt med framspelningar och Seagears med tre satta treor (på tre försök). Efter en period stod det 21-20.

 

I den andra perioden kapade Uppsala Basket åt sig ledningen med 30-24. Borås tog timeout i det läget och kom ut på planen som ett mer aggressivt lag minuten senare. Med 1:25 kvar stod det 35-37 och det var hemmalagets tur att kalla timeout. Inför den andra halvleken hade gästerna ledningen med 37-39. 

 

En run på 0-6. Så inledde Borås den andra halvleken. Uppsala höll sig dock kalla och tog ingen timeout. Istället tuffade man till försvaret och fixade en egen run på hela 11-0, fram till 50-47. Inför den fjärde perioden var hemmalaget i ledning med 59-55.

Borås fick en dålig start på fjärde perioden. Uppsala hade övertaget med som mest 64-55. Men efter några stopp i defense, två poäng av Christian Maråker och en trepoängare av Trayvonn Wright, så kallade Uppsala timeout. Efter timeouten hände samma sak igen. Dvs. att Maråker satte ytterligare två poäng följt av en ny trepoängare från Wrights händer. Detta innebar ledning, 64-65, för Borås Basket.  

Men i slutminuterna var Uppsala mest effektiva och kunde vinna matchen med 76-73. Detta innebär att det nu står 2-1 i matcher till Borås inför den sista matchen lagen emellan (28/3 i Boråshallen). 

 

-Jag tycker vi började lite tamt defensivt. Sedan fick vi ordning på det. Defensiven är hela tiden nyckeln till vad vi ska göra offensivt. Tyvärr så började vi plötsligt kasta bort bollar och bjuda Uppsala på momentum. Deras run (11-0) blev kostsam. Det var bra att Mike Palm kunde spela idag och att han gjorde det bra så länge han orkade. Trayvonn Wright och Jerome Seagears spelade bra offensivt, men båda har problem i försvar. Det här var en match som var jämn hela vägen in i kaklet, sammanfattade Borås Baskets headcoach Jonte Karlsson. 

 

Highlights

 

Uppsala BasketBorås Basket: 76-73 (21-20, 16-19, 22-16, 17-18).

 

Poänggörare Uppsala: Jonathan Person 19, Alexandet Lindqvist 14, Carl Engström 11, Anton Gaddefors 9, Andreas Person 9, Rickard Eriksson 6, Axel Nordström 4, Oluoma Nnamaka 2, Anes Zekovic 2.

 

Poänggörare Borås: Christian Maråker 22, Trayvonn Wright 17, Jerome Seagears 13, Mike Palm 8, Simon Gunnarsson 6, Jakob Sigurdarson 4, Fredrik Andersson 3.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.