Skräckresan till Skåne

Borås Basket blev första laget att förlora mot Malbas under 2016/17. I tisdags slog skåningarna serieledande BC Luleå ”fair and square”. Och nu, bara några dagar senare, är det dags för Borås andra resa till Malmö den här säsongen. Ska det bli revansch- eller skräckresa?

 

 

Malbas gör just nu den svåra andrasäsongen i Basketligan. 2-20 är facit för malmöiterna så här långt. Man kan lugnt säga att de inte är bortskämda med segrar. Men man ska även ha i minnet att de två segrarna har kommit mot serieledande BC Luleå och mot just Borås Basket, som ligger fyra i tabellen. Heleneholms sporthall är inte längre något ställe man bara åker till och plockar poäng. Numera är det rent av skräck bland övriga ligaklubbar. Ingen vill vara den som förlorar mot jumbon ju. Och Borås vill definitivt inte vara första lag att förlora två matcher mot Malbas.

 

 

-Det är imponerande att Malbas har det krutet i sig efter en säsong med så många förluster som de haft. De har ju slagit oss. I tisdags slog de BC Luleå ”rakt upp och ner”. Jag beundrar Henrik Svensson otroligt mycket för det engagemang han har och det jobb han gör, trots att de fått så mycket stryk. Det här blir en stentuff match och vi har förberett oss så bra vi kan med scouting. Sedan vet vi inte riktigt hur deras nya amerikan är. Men klart är att man inte bara åker och hämtar två poäng i Malmö, säger Borås Baskets headcoach Jonte Karlsson.

 

 

Saknas i Borås Basket gör John Brändmark (ljumske), Jerome Seagears (höft) och Daniel Thuresson (feber).

 

 

MalbasBorås spelas fredagen den 10 februari kl 19:04 i Heleneholms sporthall i Malmö. Du kan se matchen live på WebbTV via Basketsverige.tv.

 

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.