Ännu en vinst för Henkes grabbar

Under onsdagskvällen begav vi oss till Göteborg för att möta Mölndal i Sörgårdshallen. Ett lag som stod för motståndet i vår andra match för säsongen, och minnet från den matchen var att vi underpresterade rejält trots att vi tog en fempoängsseger till slut. Därför ville vi komma ut fokuserade från början och sätta tonen direkt.

Starten på matchen blir inte riktigt som vi hade tänkt oss. Anfallsmässigt gör vi bra saker och hittar bra avslut, men defensivt är vi inte riktigt på tårna och det innebär att vi släpper in hela 27 poäng i första perioden. Vi gör dock 29 poäng framåt men i periodpausen är det inget snack om saken. Vi måste skärpa till defensiven. Precis det gör vi och andra perioden vinner vi med 23-7 och vi går in i halvtidsvilan med en stabil ledning på 52-34.

Vi behåller intensiteten i andra halvlek även om vi inte riktigt lyckas punktera matchen i tredje perioden. Det är först i avslutningsperioden som vi verkligen visar prov på vår bredd och starka kondition. Gasen i botten och vi avslutar sista kvarten med att göra 26-8 vilket skulle betyda 100-61 som slutsiffror, och för andra matchen i rad når vi tresiffrigt framåt. Sammanfattningsvis en stark insats från vår sida och nu står vi för en riktigt tuff utmaning på lördag, borta mot topplaget Chalmers.

Mölndal – Borås Basket 61-100 (34-52)
Poänggörare: Lukas Svensson 19, Teodor Hedlund 17, Oskar Andersson 14, Filip Hellgren 9, Viktor Hultin 8, Casper Jönsson 6, Anton Thörner-Olsson 6, Filip Elisson 6, Oscar Eliasson 5, Max Lundström 4, Dimos Kounoupis 4, Andreas Samuelsson 2