Borås, Jämtland och M7

På fredagskvällen ska det åter krigas om tabellens fjärdeplats. Jämtland Basket är på besök i Boråshallen. Detta lag blir något för Borås Basket att bita i. Jämtarna slog Södertälje Kings med över 30 poäng i tisdags nämligen. I halvtid minns vi och hyllar hjältarna i M7 Borås silverlag från 1997. En späckad kväll med andra ord. Missa inte den!

 

 

Borås Baskets headcoach Jonte Karlsson sa så här om att ställas mot Jämtland Basket:

”Vi har väl en liten fördel nu eftersom vi har vunnit lite matcher på slutet. Men det är väldigt jämnt om plats fyra, så det här är en oerhört viktig match.”

 

 

Jonte Karlsson om hur Jämtland spelar:

”De är väldigt svårscoutade. De har ett väldigt fritt anfallssystem. Lite annorlunda. De har en egen stil. De vill springa mycket, alla spelare skjuter, de spelar mycket ute på golvet. Så de är inte så lätta att hålla reda på. När de är heta och spelar bra, vilket de har gjort väldigt ofta den här säsongen, så är de riktigt duktiga. Så det blir en tuff nöt för oss.”

 

 

När det gäller M7 Borås och det slutspel som Jonte Karlsson också coachade i 1997 sa han så här:

”Tyvärr är det som så att jag minns ganska mycket från det där slutspelet, eftersom jag coachade Södertälje då och vi hade ett väldigt bra lag. Men vi fick faktiskt stryk av M7. Vi skulle givetvis ha slagit dem och det där var en av de tuffaste förlusterna i min karriär faktiskt. Mycket beroende på att min gode vän Per Källman coachade M7 på den tiden. Och jag har fått höra det där i 20 års tid och väldigt mycket nu när vi har jobbat på förbundet. Han är värd att kunna hoppa lite grann på mig. Det var en tuff förlust, men det var ett bra lag.”

 

 

Jonte Karlssons minne när det gäller M7 Borås spelare var också ganska gott:

”De hade en amerikan som hette CB Bunton som var en otrolig defensiv spelare som blockade mycket. Sedan hade man bröderna Niklas och Mattias Blom, som var väldigt duktiga också. Och Jonathan Lönn… Han är ju med idag också, men idag är han ju säkerhetsvakt på våra matcher. Han var lite säkerhetsvakt redan på den tiden faktiskt. Stor, stark och bufflig. Så att, jo jag kommer ihåg de flesta av de spelarna.”

 

 

Borås Basket hoppas att många vill komma till Boråshallen denna fredagskväll. Dels för att se en spännande fajt mot ytterst kompetenta Jämtland Basket, men även för att hylla silverhjältarna som satte Borås-basketen på kartan för 20 år sedan.

 

Glöm inte bort att ett nytt avsnitt av The Jonte Karlsson Show just har kommit ut! Du ser det via Borås Baskets Facebook-sida eller på Basketsverige.tv

 

Borås BasketJämtland Basket spelas fredagen den 17 februari kl 19:04 i Boråshallen. Biljetter köper du enkelt i förväg via borasbasket.se eller timmen innan matchstart i någon av Boråshallens entrékassor. Matchen kan även ses på WebbTV via Basketsverige.tv.

 

 

Text: Magnus Stråhle.