Trots en förlust så var detta en nyttig match för utvecklingslaget

Vi åkte mot Göteborg med vetskap om att Chalmers skulle stå för det tuffaste motståndet på länge. Med det i bakhuvudet ville vi innan matchstart betona fokus och minimering av enkla misstag extra mycket.

I första perioden är det inte något av lagen som tar kommandot utan lagen följs åt och ställningen är 20-19 till hemmalaget i periodpausen. Vi höjer intensiteten rejält defensivt i andra perioden. Vår press och mix av man mot man- och zonförsvar ställer till det för rutinerade Chalmers. Faktum är att vi bara har släppt in två poäng totalt i perioden när det återstår knappt en minut. Då leder vi med 36-22. Fem snabba poäng av Chalmers ger dem det momentum de behöver in i halvtidsvilan.

Tyvärr kommer vi ut aningen energilösa i tredje perioden samtidigt som hemmalaget lägger i överväxeln. Vi får inte mycket att stämma och de kontrollerar perioden från start till slut. Här är det viktigt att vi behåller fokus och tar oss samman inför sista perioden. Avslutningen på matchen blir oerhört dramatisk. Chalmers leder med 65-59 med knappt fyra minuter kvar när vi plötsligt gör 8-0 och går upp i ledning med två poäng när bara 1:20 återstår av matchen. En mental miss i försvaret gör att deras bäste spelare för dagen, Erik Martinsson, får sätta en trepoängare helt ostört och ledningen är återigen hos hemmalaget med mindre än en minut kvar. Vi lyckas tyvärr inte förvalta vårt nästa anfall och istället sätter Martinsson ytterligare en trea i slutet på skottklockan och med ställningen 71-67 med ca 20 sekunder kvar lyckas vi inte vända underläget igen.

För att sammanfatta var det här en match som var nyttig för laget och betydligt mer givande än 40-poängsvinsterna vi har haft det senaste. Bra basket och härlig inställning från båda lagen var roligt att se. Förlusten svider men vi tittar framåt!

Chalmers – Borås Basket 75-67 (27-36)
Poäng: Filip Hellgren 21, Anton Thörner-Olsson 9, Viktor Hultin 8, Oskar Andersson 8, Dimos Kounoupis 7, Lukas Svensson 5, Max Lundström 5, Teodor Hedlund 4, Casper Jönsson 2

Deltog gjorde också Nahom Mekonnen och Andreas Samuelsson.