Umeå away

Sedan hemmaförlusten mot Jämtland i fredags har Borås Basket tränat på med fokus på jämnare prestationer och på att hitta tillbaka till spelglädjen i defensiven. 93 insläppta poäng, vilket man tillät mot Jämtland, håller inte måttet om man vill vinna och här måste Borås bli bättre.

 

 

Borås Baskets headcoach Jonte Karlsson säger att laget haft en helt okej träningsvecka inför bortamatchen mot Umeå. Laget har fokuserat på att hitta jämnhet i sina prestationer.

 

-Vi hade en svag inledning mot Jämtland, samtidigt som jag måste säga att de var fantastiska. De sköt 65 procent i första halvlek och 9 av 13 på treor, säger Jonte Karlsson.

 

 

För Borås Basket handlar det om att hitta tillbaka till det som laget hade i början av säsongen. Det vill säga den defensiva spelglädjen. Om man vill ge sig själva chansen att vinna så håller det inte att släppa in 93 poäng.

 

 

De översta sju lagen i Basketligan är oerhört jämna och alla kan slå alla. Men hur ligger det egentligen till med åttan Umeå Bskt?

 

-Umeå är också där, om de har Rudy Mbemba och George Valentine speldugliga. Då kan Umeå också slå de första sju lagen. Rykten gör dessutom gällande att Rudy kanske spelar mot oss. Vi har haft många skador under säsongen, men det är ingenting mot vad Umeå haft. I några matcher hade de bara fem spelare. Det kan vara lätt att få för sig att de är dåliga, men om de har alla med så är de bra. Vi kan absolut inte tro att det finns några dåliga lag. Är du inte redo så får du stryk, säger Jonte Karlsson.  

 

 

Borås har tolv tillgängliga spelare mot Umeå. Endast långtidsskadade John Brändmark saknas.

 

 

Umeå BsktBorås Basket spelas fredagen den 24 februari kl 19:04 i Umeå Energi Arena. Du kan se matchen på WebbTV via Basketsverige.tv.

 

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.