Studsade tillbaka mot Umeå

Borås Basket inledde fredagskvällens bortamatch i Umeå på bästa defensiva sätt, sköt säkert i den poängrika andraperioden, kämpade igenom den tillknäppta tredjeakten, innan man avgjorde det hela i fjärde quartern. 69-93 skrevs segersiffrorna till. Bland annat tack vare elva poäng från utmärkte guarden Emil Lundstedt.  

 

 

Borås försvar var bra i den första perioden. Så pass bra att Umeå endast lyckades göra 12 poäng. Då ska man också veta att hälften av dessa kom genom långa och fejdande treor som Rudy Mbemba sänkte med Fredrik Anderssons händer i ansiktet. Framåt fick Borås ganska bra lägen och man hade ledningen med 12-19 efter en period.

 

 

Sedan skulle trepoängsskyttet komma att lossna (båda lagen hade satt 50 procent av treorna efter halva matchen). En och en halv minut in i den andra perioden sköt Shaquille Hines i sin tredje raka trea. Minuten senare spelade Hines fram Christian Maråker till en dunk. Denna betydde 12-29 och timeout från Umeå Bskt. Där trodde kanske Boråsarna att matchen var avgjort, för man tillät Umeå att skjuta i 11-0 på knappt två minuter. Umeå kom så nära som en poäng, innan ställningen landade på 40-48 efter 20 minuter. Bland annat tack vare en Hines-trea på halvtidssignalen.  

-Vi spelade bra försvar i början av matchen. Men det var lite oroligt så som Rudy Mbemba inledde matchen. Sedan hade vi tyvärr en svacka bakåt och släppte in 28 poäng i andra perioden, sa Borås Baskets headcoach Jonte Karlsson.

 

 

Om andra perioden varit en högprocentig skottfest så blev den tredje raka motsatsen. Lagen lyckades kämpa i 13 poäng vardera och inför den sista perioden ledde gästerna med 53-61.

 

Jonte Karlsson tog timeout en minut in i fjärde perioden. Sedan kom segerrycket från Borås sida. Emil Lundstedt var här en av de allra bästa på planen och han sköt i elva poäng när Borås ångade på fram till vinst med 69-93.

-Jag tycker att det var bra gjort att komma tillbaka så här efter förlusten mot Jämtland. Idag kunde vi använda folk på ett bra sätt, även om fick Simon Gunnarsson skadad (lårmuskel). Det är viktigt att vi vinner så att killarna blir glada och får lite självförtroende. Emil Lundstedt var jätteduktig idag. En eloge till honom. Shaquille Hines gjorde det också bra. Jerome Seagears gjorde en del bra saker och fick nog lite självförtroende. Det var lämpligt för honom, avslutar en glad Jonte Karlsson.

 

 

Highlights.

 

 

Umeå Bskt-Borås Basket: 69-93 (12-19, 28-29, 13-13, 16-32).

 

Poänggörare Umeå: Rudy Mbemba 17, André Nilsson 11, Albin Frank 11, Johan Rönström 9, Egal Saleman 8, Josh Wolfram 6, Fredrik Björnsson 5, Robin Alm 2.

 

Poänggörare Borås: Shaquille Hines 21, Christian Maråker 15, Jakob Sigurdarson 14, Jerome Seagears 14, Emil Lundstedt 11, Trayvonn Wright 9, Mike Palm 6, Fredrik Andersson 6.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.