Försvarsspelet avgjorde till Borås fördel

Vi visste på förhand att söndagens match borta mot Hellas skulle bli svårspelad. De är som starkast på hemmaplan och har några gamla rutinerade rävar som är kompetenta basketspelare. Fokus innan matchen låg på att vi skulle spela snabb basket och för att vi skulle kunna göra detta på bästa sätt behövde vi spela tufft och aggressivt försvar.

Inledningen av matchen blir mer en match i hemmalagets smak. Lågt tempo och vi hittar inte riktigt rytmen offensivt mot deras kompakta 2-3-zon. Lägg därtill att vi har problem med den defensiva returtagningen så ser det ut kunna bli en jämn tillställning. I andra perioden vrider vi upp nivån på vårt försvarsspel ordentligt. Vi tvingar fram turnovers och svåra avslut hela perioden och även om vi inte riktigt hittar flytet i anfall leder vi tack vare försvarsspelet med 35 – 22 i halvtid.

Deras stora tunga insidespelare får inte mycket utrymme att manövrera i andra halvlek då vi fortsätter att dubbla nere på blocket. Dessutom tröttar vi ut det rutinerade hemmalaget med vår ihärdiga zonpress vilket gör att vi kan kontrollera hela andra halvlek på ett föredömligt sätt. Offensivt finns det mer att hämta. Vi slarvar lite för mycket och bjuder på en del onödiga bortkastade bollar. Skottprocenten är också lägre än normalt.

Matchen vann vi till slut med 70 – 50 och vi har vårt gedigna försvar att tacka för det. Anfallsmässigt hade vi våra stunder men vi kan bättre. Väl genomförd match av alla tolv spelare som alla fick speltid. Nu väntar de obesegrade serieledarna Göteborg College hemma på onsdag!

Hellas – Borås Basket 50 – 70 (22 – 35)
Poäng: Filip Hellgren 11, Teodor Hedlund 11, Casper Jönsson 9, Anton Thörner-Olsson 8, Viktor Hultin 8, Lukas Svensson 6, Oscar Eliasson 5, Nahom Mekonnen 4, Lukas Gustavsson 4, Oskar Andersson 2, Max Lundström 2

Deltog gjorde också Fredrik Wong.