Borås möter Dolphins på lunchen

Norrköping Dolphins har kört konceptet med lunchmatcher i några år. I år har det blivit dags för Borås Basket att var med på en sådan. Fredagen den 3 mars klockan 13:30 är det uppkast i Stadium Arena. Och för Borås är det en chans till revansch efter det som hände under Basketfesten.

 

 

-Det kändes som vi var urusla mot Dolphins förra gången. Men när man tittar på matchen i efterhand så var det inte alls så dåligt. Vårt stora problem var offensiven, där Dolphins tog bort mycket av det vi ville göra. Defensivt höll vi dem på 73 poäng och kan vi göra det imorgon så är det jättebra, menar Borås Baskets headcoach Jonte Karlsson.

 

 

Amerikanske pointguarden Jerome Seagears stod för 17 poäng på 59-procentigt trepoängsskytte i den senaste matchen (mot Södertälje Kings).

-Jerome Seagears har klivit upp ett snäpp på slutet. Det öppnar upp mycket för laget eftersom han är en så bra trepoängsskytt, tycker Jonte Karlsson.  

 

 

När det gäller skador så kommer John Brändmark och Simon Gunnarsson definitivt att saknas igen. Mycket tyder på att även Jakob ”Iceman” Sigurdarson missar matchen. Men när det gäller ”Iceman” så finns åtminstone lite hopp då han testat lite på träning.

-Vi gick runt på åtta man senast och vi brukar gå på tio. Så vi blev nog lite tröttare än normalt. Fredrik Andersson och Christian Maråker fick spela väldigt mycket. Och Mike Palm fick spela mycket mer än han är van vid, förklarar Jonte Karlsson.

 

 

Basketligans uppkasttider är normalt sett alltid 19:04 på vardagar och 16:04 på helger. Hur kan den udda starttiden 13:30 komma att påverka matchen?

-Det är annorlunda. Men ändå inte så annorlunda eftersom vi varierar mellan att träna klockan tio och tolv. Spelarna får flytta lite på rutinerna och ta sitt ansvar. Framför allt med hur de äter sin frukost, säger Jonte Karlsson.  

 

 

Norrköping DolphinsBorås Basket spelas fredagen den 3 mars kl 13:30 i Stadium Arena. Du kan se matchen på WebbTV via Basketsverige.tv, med sändningsstart kl 13:25.

 

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.