75-70 mot Dolphins

Lunchmatchen i Norrköping blev en tung batalj där Borås Basket fick slita för varenda poäng. Även om Dolphins ledde i princip matchen igenom så stod det 69-68 med 31 sekunder kvar. Borås hade verkligen chansen på segern alltså. Men efter en miss från Borås avgjorde hemmalaget genom säkert straffkastskytte i slutsekunderna.

 

 

Borås Basket fick en kämpig start, även om man lyckades göra matchens första poäng. Efter dessa två var det nämligen Norrköping Dolphins, ivrigt framhejade av tusentals skolungdomar, som snabbt snodde åt sig ledningen. Det var inte förrän vid Emil Lundstedts intåg i matchen, efter 6:35, som Borås repade sig. 16-14 stod det efter en period. 

Dolphins inledde andra perioden klart bäst. Men med 3:18 kvar av andra perioden sänkte Trayvonn Wright en trea (Borås första) till 29-23 och hemmalaget kallade timeout. Sedan hade Norrköping en tillfällig tvåsiffrig ledning, innan Borås kapade till 36-30 lagom till halvtidspausen. 
-Vi hade svårt att komma till offensivt. Vi verkade rädda och avvaktande och Dolphins tog bort mycket för oss i första halvleken. Vi hade bara en foul under de första tio minuterna. Det pekar på att man kanske inte riktigt är på tårna. Nej, det var tamt i början, säger Borås Baskets headcoach Jonte Karlsson.

En period senare stod det 57-47. Även om Dolphins aldrig gjorde något rejält ryck så var tio poängs marginal väldigt mycket i en poängsnål match som denna. 

Jakob ”Iceman” Sigurdarson visade mycket vilja i den fjärde perioden. Hans sju raka poäng i mitten av perioden pressade fram en Dolphins-timeout. 62-54 stod det då. Borås fortsatte att spela bra. ”Iceman” och Christian ”Big Thor” Maråker satte ytterligare poäng. Och med 3:32 kvar sänkte Jerome Seagears en trea som betydde 62-61 och en ny timeout från hemmalaget. 

Norrköping fixade sedan fyra raka poäng och det var Borås tur att ta timeout. Det blev drama i crunchtime. Seagears lyckades lägga i 69-68 med 31 sekunder kvar och Norrköping tog timeout. Micke Lindquist satte sedan två straffkast för Dolphins med 24 sekunder kvar. Seagears missade sedan en trea, varpå Norrköping lyckades avgöra matchen från straffkastlinjen. 75-70 blev det tillslut och därmed vann Dolphins tre av fyra matcher mot Borås under grundserien.

-Vi gick bort oss där vi inte ska gå bort oss. Och det kostar väldigt mycket mot sådana här strukturerade lag som Norrköping Dolphins. Det positiva var att vi krigade, kom tillbaka och gjorde match av det tillslut, säger Jonte Karlsson.  

 

Highlights.

  

Norrköping Dolphins-Borås Basket: 75-70 (16-14, 20-16, 21-17, 18-23).

  

Poänggörare Dolphins: Micke Lindquist 17, Cole Darling 16, Johnell Smith 10, Joakim Kjellbom 10, Mikkel Plannthin 10, Tim Schüberg 7, Dejan Jeftic 3, Fredrik Larsson 2.

 

Poänggörare Borås: Christian Maråker 19, Jakob Sigurdarson 14, Trayvonn Wright 11, Jerome Seagears 9, Shaquille Hines 8, Emil Lundstedt 7, Mike Palm 2.

  

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.