Utvecklingslaget visar styrka i slutet av matchen

Sen kvällsmatch borta mot BK Göteborg stod på agendan under onsdagen. De är ett välcoachat lag med många yngre spelare som spelar med mycket hjärta. Vi visste att vi skulle få händerna fulla och att vi skulle få slita hårt för att åka hem till Borås med en seger i bagaget.

Uppvärmningen inför matchen blir ovanligt kort eftersom det var lite strul med att få tillgång till hallen i tid. Detta gör att kvaliteten på spelet inte är den bästa i den första perioden. Defensivt får vi stopp men offensivt är vi passiva och tempot saknas. Inte heller i andra perioden tänder matchen till på riktigt. Hemmalaget är dock det laget som kontrollerar matchen minuterna innan halvtid men trots det är det vi som leder med 31-28 efter halva matchen.

Det är först i andra halvlek som vi börjar spela den basket vi strävar efter att spela. Med ett aggressivt försvarsspel och ett snabbt anfallsspel med bra skytte utifrån vinner vi perioden med 22-12 och vi har ett bra utgångsläge inför sista. Slutperioden fortsätter att bjuda på stabil basket från vår sida och vi kan konstatera att vi återigen är starka i matchens slutskede. Resultattavlan visar 79-55 i vår favör när slutsignalen ljuder.

BK Göteborg – Borås Basket 55-79
Poäng: Viktor Hultin 16, Filip Elisson 10, Anton Thörner-Olsson 8, Teodor Hedlund 8, Oscar Eliasson 8, Nahom Mekonnen 8, Casper Jönsson 8, Filip Hellgren 5, Max Lundström 5, Fredrik Wong 3

Deltog gjorde också Lukas Gustavsson.