Äntligen match igen

Utan deltagande i Europacupspel kan det ibland bli långt mellan matcherna. Men nu står nästa utmaning äntligen för dörren. Och det är inget annat än ett sydsvenskt derby mot KFUM Nässjö på bortaplanen som gäller för Borås Basket på fredagskvällen.

Borås Basket har inte spelat match sedan den 7 mars. Då besegrade man serieledande BC Luleå hemma i Boråshallens trygghet. Imorgon (fredag) förväntas en desto mer otrevlig miljö i Nässjö, där uppskattningsvis 95 procent av publiken vill uppleva en småländsk seger. Man kommer dessutom att visa detta genom att slå på trummor, busvissla och ropa för fulla halsar.

För Borås Basket gäller det att komma väl förberedda, både på publiktryck och på ett stentufft och motiverat hemmalag.
-Det känns som vi är väl förberedda på hur vi vill attackera den här matchen. Intensiteten blir viktig på deras hemmaplan. Kommer man inte ut redo så kan man hamna i underläge snabbt. Nässjö kommer med enorm energi på sin hemmaplan. Vi fokuserar dock på oss själva och vill bygga vidare från matchen mot Luleå. Vi vill komma ut med samma fart och självförtroendet som vi hade i den matchen, säger vikarierande headcoachen Henrik Carlsson inför matchen.

Annars är Nässjö ett lag som Borås Basket haft problem med den här säsongen. Borås förlorade de två första matcherna, men bröt trenden på hemmaplan i det tredje mötet.
-Nässjö är svårspelade, stora och fysiska. De är ett av de bättre returlagen i Basketligan, både defensivt och offensivt. Returtagningen blir sannolikt väldigt viktig i den här matchen. När det gäller spelare så har Nässjö spetskompetens i pointguarden Reggie Johnson. Han skapar mycket för sig själv, men även för andra. Johnson har en stark drive och bra trepoängskytte, varnar Henrik Carlsson.

Skadeläget:

  • John Brändmark opererades i fredags. Det gällde en sena i ljumsken som var inflammerad. Nästa vecka påbörjar Brändmark ett tre månader långt rehabiliteringsprogram. Efter detta är tanken att han ska vara 100 procent återställd.
  • Anton Almqvist har tagit ett break från laget, på obestämd tid, på grund av personliga skäl.
  • Jonte Karlsson är fortfarande borta med ryggproblem. Det rör sig om både diskbråck och buktningar på ryggraden. Karlsson menar att hans trasiga rygg är priset han nu tvingas betala för en lång basketkarriär i undermåliga skor. Just nu väntar han på en ny remiss till en ryggspecialist. Men så fort Karlsson mår tillräckligt bra för att röra sig och jobba så kommer han till Borås. Under tiden leds laget att assisterande coachen Henrik Carlsson.

KFUM NässjöBorås Basket spelas fredagen den 17 mars kl 19:04 i Nässjö Sim- och Sporthall. Resan från Borås till Nässjö gör du (med bil) på ca 1,5 timme. Skulle det vara så att du inte har möjlighet eller ork att köra så går det att se matchen på WebbTV. Du hittar sändningen hos Basketsverige.tv.

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.