Borås F05 seriesegrare i DU13B

Borås Basket F05 visste att hemmamatchen mot Lerum F04 med sitt längdövertag skulle bli en hård nöt att knäcka. Lerum startade också med att riva ner överlägset flest returer i första perioden och gick till pausvila med ledning, 7-16. I andra perioden vaknade boråstjejerna till och fick stopp på både returer och deras duktiga guards som gjorde att vi närmade oss poängmässigt inför halvtidsvilan, 21-22 i halvtid.

Efter paus är det fortsatt jämnt. Vi känner oss dock starkare och starkare ju längre matchen går, och inför fjärde perioden är vi också i ledning, 37-36. I fjärde perioden börjar vår energiska defensiv genom hela matchen betala sig. Lerums fyra bästa spelare har tröttnat och hamnat i foulnöd, vilket också sänker dom i slutändan. En efter en blir utfoulad (Totalt 4st) och vi springer hem fjärde perioden med betryggande 20-7. Matchen slutar 57-43. Borås F05 vinner sin sjätte raka seriematch, vilket gör tjejerna till seriesegrare i DU13B med tre matcher kvar att spela. Bravo! ?????