Den viktiga Malbas-matchen

Med två omgångar kvar av grundserien kan fortfarande mycket hända. Borås Basket kan bli femma, sexa eller sjua i sluttabellen. Vilket motståndarlag vi får i kvartsfinalen är nästan ännu mer oklart. Så det finns fortfarande mycket att spela för och en vinst mot Malbas är enormt viktig.

 

Jonte Karlsson, som dras med diskbråck, är alltjämt sängliggande och kommer inte att vara på plats i Boråshallen när hans Borås Basket tar emot Malbas. För tredje matchen i rad (totalt fjärde under säsongen) är det istället assisterande coachen Henrik Carlsson som leder styrkorna. I Henrik Carlssons debut som headcoach i Basketligan, borta mot Malbas den 11 november, blev det skrällförlust.
-Nu är det på hemmaplan, där vi är väldigt starka. Malbas är dessutom utanför striden om en slutspelsplats. De har inget direkt att spela för. Något som visserligen kan göra dem mer avslappnade. Och med tanke på att de slagit oss, Luleå och Umeå så är det ändå en farlig match, menar vikarierande headcoachen Henrik Carlsson.

 

De två senaste matcherna har skilt sig vitt för Borås Basket. Hemma mot Luleå fungerade offensiven bra och laget producerade 99 poäng framåt. Bakåt släppte man in 90. Borta mot Nässjö var det i princip tvärtom. Då lyckades Borås bara göra 61 poäng framåt, medan man tillät 67 åt andra hållet.
-Vi vill hitta tillbaka till vårt tempofyllda spel. Det som vi visade upp mot Luleå. Inte som mot Nässjö, även om jag är nöjd med vårt försvar i den matchen. Med det lag vi har ska vi kunna springa mer. Starten blir otroligt viktig. Det är där vi sätter tonen för resten av matchen. Även om starten inte avgör allt så är den väldigt viktig. Framför allt mot Malbas, som inte har något att spela för, avslutar Henrik Carlsson.

 

Mer om förutsättningarna och spekulationer när det gäller tabellplaceringar kan du läsa i torsdagens matchprogrammet (säljs i Boråshallen, för 20 kr).

 

Skade-/frånvaroläget:

Jakob Sigurdarson är i skrivande stund på BB med sin gravida sambo. Det är just nu oklart om de hinner genomföra födseln så att Jakob kan spela matchen.
Mike Palm och Daniel Thuresson drogs båda med feber i början av veckan men tränade under onsdagen och bör vara redo för spel på torsdagskvällen.
Shaquille Hines har fått ledigt med anledning av att hans mamma nyligen gått bort. Shaquille medverkar vid sin mors begravning den 26 mars och kommer tillbaka till Borås den 28 mars.
John Brändmark har inlett sin rehab efter ljumskoperationen och har knappt tre månader kvar tills han är återställd.
Anton Almqvist har tagit ett break från laget, på obestämd tid, på grund av personliga skäl.
Jonte Karlsson är fortfarande borta med sitt diskbråck. Under tiden leds laget att assisterande coachen Henrik Carlsson.

 

Borås BasketMalbas spelas torsdagen den 23 mars kl 19:04. Biljetter finns tillgängliga via borasbasket.se eller i entrékassan från 18:00 på matchdagen.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.