Välkommen tillbaka Andreas!

Andreas Person, som spelade för Borås Basket under våren 2015, återvänder efter två säsonger i moderklubben Uppsala Basket. Kommande säsong blir den 26-åringe guardens elfte i Basketligan. Borås-coachen Henrik Svensson gillar främst Persons kvickhet och hans pressande försvarsspel.

 

Sju säsonger i Uppsala. Två säsonger i LF Basket. Och en säsong splittad mellan Jämtland och Borås. Det blir hela tio säsonger i Basketligan herr. Den elfte har 26-årige Andreas Person bestämt sig för att spela i Borås Basket.

 

-Nu blir det ganska många nya ansikten och då känns roligt att en spelare som Andreas Person, som vi i klubben känner och som publiken känner igen, valt att komma tillbaka. Det är ett fint kvitto för oss och tyder på att Andreas trivdes när han var här. Andreas är ett nyförvärv som samtidigt känns som en gammal vän, säger Borås Baskets sportchef Jonas Larsson.

 

När vi ringer för att hälsa välkommen tillbaka till Borås och för att få en kommentar så är det en strålande glad Andreas Person som svarar.

 

-Det känns riktigt bra. Jag trivdes fantastiskt bra i Borås senast. Både på och utanför planen. Simon [Gunnarsson] och Fredrik [Andersson] känner jag väl sedan innan och jag är säker på att det här blir ett härligt gäng. Borås brukar alltid få ihop slagkraftiga lag och det kommer att behövas, säger Andreas Person.

 

Förra gången som Andreas Person representerade Borås Basket kom han in som Henrik Carlssons ersättare (knäskada) i januari 2015.

-Nu är det en annan situation. Jag är med i laget från början och har chansen att växa tillsammans med de andra på ett annat sätt. Det känns bättre än att komma in mitt i säsongen. Nu är alla i samma situation, kommenterar Person.

 

-Först och främst så är Andreas Person en av Basketligans bästa försvarsspelare. Och eftersom han både kan ”scora” och skapa lägen för andra så är han är en mycket användbar spelare även i anfall, berömmer Borås Baskets headcoach Henrik Svensson.

 

Flyttlasset går i slutet av juli. Då flyttar Andreas och flickvännen, som kommer från Borås, in i en lägenhet på Druvefors.

 

Andreas Person kommer att spela med nummer 5 på ryggen.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Jörgen Jarnberger/jpixfoto.se.