Borås möter ungerska Körmend

Under torsdagsförmiddagen lottades de inledande omgångarna av årets FIBA Europe Cup. Nu står det klart att Borås Basket, som går in som oseedat lag, får möta ungerska Körmend. Vid vinst i den matchserien ställs man mot rumänska Bukarest i nästa omgång.

 

Egis Körmend från Ungern blir Borås Baskets första motståndare i FIBA Europe Cup i september. Om Borås går segrande ur den striden (hemma-/bortamöte) ställs man mot rumänska CSA Steua Bucharest i omgång 2.

 

-Ett kul lag att möta. Körmend hade bra lag förra året och i år har de faktiskt en hel del intressanta spelare som vi själva har tittat på. Självklart har vi möjlighet att vinna men Körmend måste ses som favoriter. De kom trea i ungerska ligan och var ett slutspelslag i FIBA Europe Cup förra säsongen, kommenterar Borås Baskets headcoach Henrik Svensson.

 

Om Borås tar sig vidare efter mötena med Körmend och Bukarest så väntar en grupp som ser ut ungefär så här:

 

GROUP D
1. Bosna (BIH) / MHP Riesen (GER) / Cluj (ROU) / Brussels (BEL)
2. Sokoli (MKD) / Kalev Cramo (EST) / Fehevar (HUN)
3. Borås (SWE)
4. Keravnos (CYP) / Avtodor (RUS)

 

FIBA Europe Cup inleds vecka 38.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Bertil Larsson.