Borås vann stort i Næstved

Den första träningsmatchen är avklarad. Mot danskt motstånd i form av Næstved. Segersiffrorna för Borås blev tillslut klara 53-71. Imorgon möts lagen igen, innan Borås Basket reser hem till Sverige på torsdagseftermiddagen.

 

Borås Basket inledde trevande i den allra första av försäsongens träningsmatcher. Næstveds försvar stod upp bra under de inledande minuterna och Borås fick slita hårt. Men sedan tycktes det släppa lite. Borås tilläts springa och poängen ramlade i enklare.

 

Nye centern Jyles Smith dominerade luftrummet och tryckte bland annat i tre dunkar under den första halvleken. Borås ledde med 26-46 efter halva matchen, men en vadskada som drabbade nye pointguarden Nimrod Hilliard IV, gjorde att det blev svårt att njuta av den ledningen.

 

I den tredje perioden var Marin Mornar bäst hos gästerna. Kroaten dunkade friskt och satta tunga och svårforcerade screener. 40-62 efter tre perioder kändes tryggt. Så tryggt att Boråsspelarna slappnade av lite väl mycket. Endast nio poäng framåt lyckades man skrapa ihop under den fjärde perioden. Men vinsten var redan i hamn och skrevs till 53-71.

 

-Vi hade bra tempo i första halvleken och sprang golvet fint. Det var roligt att se. Killarna stod för flera bra plays där de läste försvaret och utnyttjade dess misstag. Sedan var det grymt bra attityd matchen igenom. Även på bänken. Vad som än hände. Vi har skapat bra kemi på kort tid. Det är viktigt. Att spelarna blir trötta, går ner sig och springer fel hör till i de första matcherna. Men samtliga hade bra sekvenser att ta med sig från den här matchen, säger Borås Baskets headcoach Henrik Svensson.

 

När det gäller Nimrod Hilliards skada blir coach Svensson fåordig. Det märks att han är bedrövad över vad som hänt hans spelare.

 

-Vi vet inte än. Vi hoppas att det inte är någon allvarligare skada, för han är en riktigt bra spelare. Men det ska undersökas. Vi måste avvakta och se helt enkelt, menar Svensson.

 

Næstved-Borås Basket: 53-71 (14-21, 12-25, 14-16, 13-9).

 

Poänggörare Borås: Jyles Smith 12, Fredrik Andersson 10, Andreas Person 9, Marin Mornar 8, Brett Bisping 8, Emil Lundstedt 6, Mike Palm 5, Nimrod Hilliard IV 4, Simon Gunnarsson 4, Ludvig Johansson 3.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.