Borås vann hemma

På söndagskvällen visade Borås Basket upp sig på hemmaplan för första gången under årets försäsong. Motståndare var Wetterbygden Stars – till vardags hemmahörande i Superettan. Borås inledde trögt, men ledde ändå med 43-33 efter två perioder. I den andra halvleken klev man upp i försvar och höll Stars till åtta poäng per period. Segersiffrorna för Borås blev 79-49.

 

Intensiteten, som var hög i de två matcherna på turnén i Danmark, stod inte att känna igen under den första halvleken mot Superettan-laget Wetterbygden Stars. Borås Basket ledde visserligen med 22-16 efter en period och med 43-33 i halvtid, men det fanns mer att önska.

 

I den andra halvleken såg det genast bättre ut. På 4:44 gjorde Borås 11-0 och tvingade Stars till timeout. Och gästerna hade fortsatt svårt mot det mer intensiva hemmaförsvaret. 20-8 slutade perioden och inför de sista tio minuterna ledde Borås med 63-41. Även i den fjärde perioden spelade Borås tufft försvar och åter igen mäktade Wetterbygden bara med att göra åtta poäng. Matchen slutade 79-49. Nästa hemmaträningsmatch spelas på lördag 18:00. Även då i Boråshallen men med Norrköping Dolphins som motståndare.

 

Borås Basket-Wetterbygden Stars: 79-49 (22-16, 21-17, 20-8, 16-8).

 

Poänggörare Borås: Brett Bisping 21, Marin Mornar 19, Simon Gunnarsson 10, Andreas Person 10, Emil Lundstedt 6, Jyles Smith 5, Fredrik Andersson 5, Ludvig Johansson 3.

 

Poänggörare Stars: Eddie Alm 10, Carlos Celvo 10, Alberto Masllocens 9, Kouagnia Franco 8, Mathias Liljeqvist 5, Guim Expasito 4, Jesper Wennerholm 2, Kemal Omerbasic 1.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.