Genrepat och klart för Europacup

Lördagskvällen gav en rätt bra generalrepetition för Borås Basket inför premiären av FIBA Europe Cup på torsdag. Norrköping Dolphins var sparringpartner och det blev en jämn match ända in i slutsekunderna. Tillslut var det dock gästerna som knep vinsten, med knappa 77-84.

 

Möjligtvis att Norrköping Dolphins inledde matchen lite starkare än Borås Basket. Man tycktes åtminstone ha något enklare att producera poäng. Men det var hemmalaget som tog över efter några minuter och som ägde en knapp ledning, 20-17, efter tio spelade minuter.

 

I den andra perioden blev spelet mer vidöppet och böljande. Det hanns även med ett mindre gruff mellan Fredrik Andersson och Joakim Kjellbom, men det avstyrdes med en avblåsning och en tillsägelse. Borås spridde poängen på nio spelare, medan Dolphins gick tyngre på endast fem scorers. Med halva matchen kvar var hemmalaget i ledning med 38-32.

 

I början av den tredje perioden var det ett mer aggressivt Borås Basket på planen. Försvaret var mer på tårna och när Jyles Smith stal bollen och dunkade i 46-35 kallade Dolphins timeout. Hemmalaget fortsatte starkt. Mike Palm kom in och sänkte tre av fyra skott på bara några minuter, Marin Mornar alley-oop-dunkade och med en period kvar ledde Borås med 62-56.

 

Den fjärde perioden blev lite märklig. Norrköping hamnade i lagfoul redan efter 3:36, men det verkade spela mindre roll. Med 3:30 kvar kvitterade Dolphins till 72-72. Borås, som haft ledningen i stort sett matchen igenom, fick se gästerna gå om till 74-76 med 1:48 kvar. Mikael ”La Bomba” Lindquist spädde sedan på till 74-78 med 1:06 kvar. Där kallade Borås headcoach Henrik Svensson timeout. Men Norrköping var ”numret för rutinerat” för att släppa ifrån sig ledningen och segern.

 

Borås Basket-Norrköping Dolphins: 77-84 (20-17, 18-15, 24-24, 15-28).

 

Poänggörare Borås: Brett Bisping 19, Jonathan Person 14, Mike Palm 9, Andreas Person 8, Marin Mornar 8, Fredrik Andersson 7, Jyles Smith 6, Emil Lundstedt 3, Simon Gunnarsson 2, Ludvig Johansson 1.

 

Poänggörare Dolphins: Joakim Kjellbom 18, G Blakes 16, T Green 15, Mikael Lundquist 14, A Medjedoub 8, Tim Schüberg 8, Johnell Smith 3, Nils Johansson 2.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.