Tvärstopp för Borås i premiären

Egis Körmend kom in fysiskt, genomförde matchen fysiskt och avslutade det hela fysiskt. Borås Basket lyckades aldrig riktigt matcha gästernas typ av basket och föll tillslut med klara 61-78 i den första av två kvalmatcher mot Egis Körmend.

 

Borås Basket fick en svår inledning, mestadels på grund av det tuffa motståndarlaget Egis Körmend. Det stod 7-14 till gästerna efter 6:30. När Ludde Johansson kom in så drog han igång en mini-run för Borås Basket och man kröp så nära som 14-18 med en och en halv minut kvar av perioden. Den väldige Justin Touyo dunkade sedan i periodsiffrorna 15-21 för Körmend nästan på signalen.

 

Det blev fortsatt jagande för hemmalaget i den andra perioden. Men när Emil Lundstedt sänkte en trea med 5:24 kvar till halvtid så betydde den både 23-29 och en att Körmend kallade timeout. Fredrik ”The Fredder” Andersson fixade 25-29 och Borås hade verkligen kommit tillbaka nu. Sedan gjorde Körmend fyra raka poäng och det var Borås tur att kalla timeout för att det inte skulle rinna iväg igen. Men något stopp på gästerna blev det inte. Istället rann de ifrån till 28-43 och det skulle bli en tuff uppförsbacke för Borås Basket i den andra halvleken.

 

Borås började tredje perioden på bästa sätt. Jyles Smith grep en retur och skickade en lång outlet till Fredrik Andersson. ”The Fredder” gick hårt på korgen och fick med sig 2 + 1. Sedan var det Andreas Persons tur att driva hårt och fixa straffkast. Sedan klev hemmalagets försvar upp och fixade en steal. Men Borås run på 6-2 utklassades snabbt av Körmends 0-12. Med fem minuter kvar av tredje perioden ledde gästerna med supertrygga 34-56. 45-66 stod det med bara fjärde perioden kvar att spela. Det blev för svårt och efter 61-78 blev det Egis Körmend som tog ledningen i matchserien (bäst av två matcher).

 

FIBA Europe Cup, Borås Basket-Egis Körmend: 61-78 (15-21, 13-22, 17-23, 16-12).

 

Poänggörare Borås: Andreas Person 15, Brett Bisping 14, Jyles Smith 6, Jonathan Person 6, Fredrik Andersson 5, Emil Lundstedt 5, Marin Mornar 4, Ludvig Johansson 2, Simon Gunnarsson 2, Mike Palm 2.

 

Poänggörare Körmend: Eric Fanning 21, Justin Tuoyo 16, Marquis Wright 15, Andre Hollins 11, Milan Csorvasi 8, Csaba Ferencz 3, Sebastian Koch 3, Akos Halasz 1.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.