Första poängen fixade

Uppsala Basket bjöd Borås Basket motstånd i ungefär 25 minuter. Sedan tog det slut i hemmalagets tank och gästerna kunde glida ifrån till en tydlig seger med 54-85. Främsta aktörer hos Borås denna kväll var Marin Mornar och Nimrod Hilliard IV.

 

Andreas Person cuttade igenom tresekundersområdet, fick en passning och dunkade i matchens två första poäng. Sedan var känslan, fram till 5-10 och en Uppsala-timeout, att hemmalaget skulle få det tufft med Borås storlek. Men tack vare gott gry bet sig Uppsala kvar i matchen och 13-17 lyste på poängtavlan efter tio minuter i IFU Arena.

 

4:35 in i den andra perioden hade Borås avslöjat Uppsalas brister lite för frekvent. Gästerna hade sprungit i enkla poäng fram till 19-30 och en ny timeout från Kevin Gaines på Uppsala-bänken. Gaines timeouter verkade dock effektiva, för Uppsala ordnade omgående en run på 7-3 och totalt 26-33. Något som tvingade Borås-coachen Henrik Svensson till timeout med 2:07 kvar av perioden. Sedan stängde Uppsala halvleken föredömligt och Borås hade ”bara” 34-38 efter halva matchen.

 

Borås Basket öppnade tredje perioden bäst och gick ifrån till 37-47 på knappa fem minuter. Men i den här matchen slog Borås av på fokus nästan varje gång man öppnade en tvåsiffrig ledning. Uppsala bjöds in i matchen gång på gång. Skillnaden när man jämförde de inledande perioderna med den tredje perioden var dock att Borås stängde tredje perioden fint och hade 43-58 att gå på inför slutakten.

 

Två och en halv minut in i fjärde perioden stoppade Fredrik Andersson i 47-66 och det kändes som att Borås hade skakat av sig det efterhängsna hemmalaget för gott. Den känslan förstärktes ännu mer under de följande minuterna och med 5:45 kvar stod det 47-74 till Borås. Tillslut gled Borås ifrån till tydliga 54-85 och tog säsongens första två poäng.

 

Bäst den här kvällen hos Borås Basket var Marin Mornar (16 poäng och 5 returer) och Nimrod Hilliard IV (15 poäng, 6 assist, 6 returer). För Uppsala var det Axel Nordström (22 poäng och 8 returer).

 

Uppsala Basket-Borås Basket: 54-85 (14-17, 20-21, 9-20, 11-27).

 

Poänggörare Uppsala: Axel Nordström 22, Rickard Eriksson 7, Temjae Singleton 6, Mannos Nakos 6, Tobias Skyttevall 5, Rhys Carter 5, Anes Zekovic 3.

 

Poänggörare Borås: Marin Mornar 16, Nimrod Hilliard 15, Jyles Smith 14, Brett Bisping 12, Andreas Person 11, Simon Gunnarsson 8, Jakob Sigurdarson 5, Fredrik Andersson 4.

 

Text/Foto: Magnus Stråhle.