Dunkfest när Borås vann

Vilken underhållande premiärfest vi som var i Boråshallen denna måndagskväll fick uppleva. På planen dunkades det som aldrig förr, i pauserna var både Balldy och Marbo Moves på tårna, alla som kom fick en fin t-shirt och när kvällen summerades hade hemmalaget vunnit med 79-69.

 

Fredrik ”The Fredder” Andersson gjorde matchens första poäng i matchens första anfall, då han tog Kristian Heder Ternell till korgen. Men sedan skulle det dröja nästan tre minuter innan hemmalaget scorade igen, då genom Jyles Smith. Faktum är att Nässjö var det tuffare laget inledningsvis och hade 6-10 efter fem minuter. Sedan svängde momentum. Borås hade bytt in Marin Mornar och med honom fick man energi. Mornar och Smith dunkade Borås fram till 18-12 och en Nässjö-timeout.

 

I början av den andra perioden började Nässjö dra i sina skott. Med 7:56 på klockan stod det plötsligt 20-23 till gästerna. Något som inte gillades av coacherna i Borås. De tog timeout för att fixa till problemen. Men det lyckades inte så bra. Borås hade hemska problem med den defensiva returtagningen och gästerna skaffade sig många extrachanser.

 

Nässjö ledde. Tills Mornar kom in igen. Då dunkade han och Simon Gunnarsson Borås till 30-28 med en minut kvar av andra perioden. Ligadebuterande Ludvig Johansson fastställde sedan halvtidsresultatet till 31-28.

 

Den tredje perioden var bara fyra minuter gammal när ”The Fredder” serverade Jyles Smith en alley-oop. Smith dunkade bollen hårt i korgen och hans 43-36 fick publiken att stå upp och jubla, medan Nässjö kallade timeout. Minuterna senare dunkade Andreas Person i 53-39 och Nässjö kallade på nytt timeout. 59-45 stod det efter tre perioder.

 

Borås fortsatte på den inslagna vägen, dvs. dunkade i poängen. Och det kändes avgjort tidigt i den fjärde perioden. Men Nässjö hittade lite extra motivation och kapade till 67-62 med 6:00 kvar av matchen. Sedan fixade Dusan Sisic 67-64 och det blev onödigt nervöst.

 

Med 3:59 minuter kvar stoppade Brett Bisping i 71-64. Nässjö tog en snabb timeout, men Borås hade redan den slutgiltiga vittringen på seger. 79-69 slutade premiärkalaset och Borås har nu 2-0 efter två matcher.

 

Borås Basket-KFUM Nässjö: 79-69 (18-14, 13-14, 28-17, 20-24).

 

Poänggörare Borås: Nimrod Hilliard 21, Andreas Person 16, Brett Bisping 13, Jyles Smith 10, Simon Gunnarsson 7, Marin Mornar 6, Ludvig Johansson 4, Fredrik Andersson 2.

 

Poänggörare Nässjö: Dusan Sisic 16, Angelo Griffis 13, Jonathan Peleg 9, Thomas Tshikaya 7, Karim Wazzi 6, Isaiah Johnson 6, Sango Niang 5, Mantas Griskenas 4, Kristian Heder Ternell 3.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.