Hemmapremiär med vinst och mycket folk!

 

Borås Basket Dam-GKIK, 107-47.

Vilken succé det blev i hemmapremiären! Många poäng, välfyllda läktare och en suverän match från hemmalaget där alla gjorde poäng och spelade bra basket.

Med så välfyllda läktare, spelarpresentationer och speaker så kändes det lite speciellt från start, och det märktes inte minst på spelarna i Borås – på ett positivt sätt. Taggade till max med fart och fläkt från start till mål så levererade hemmalaget fantastisk basket, och detta trots avsaknaden av Hanna Brändmark och Isabel Saikkonen som var bortresta, samt Hodan Mohamed som var sjuk.

Förstafemman med de äldre och mer rutinerade spelarna, Emma Johansson, Ninella Adrovic, Johanna Larsson, Signe Lennartsdotter och Felicia Wiland satte högsta fart från början. Emma Johansson petar i en layup direkt efter uppkast, sen fortsätter det på den vägen. Och även om GKIK försökte och kämpade matchen igenom så hade bortalaget svårt att hänga med i Borås snabba spel. En taggad Emma styrde spelet med fart och kvalité från första sekunden, och blev också utsedd till matchens lirare i hemmalaget – även om det var tuff konkurrens från bland annat Signe Lennartsdotter som hade petat i 23 poäng när slutsignalen gick. Emma Stannade på 22 p.

Även de yngre tjejerna, Johanna Avlund, Matilda Svensson, Tova Lindström och Felicia Modigh visade styrka och kvalité. Alla gjorde poäng och bra ifrån sig, både i anfall och försvar. Härligt jobbat alla!

Poängfördelning i Borås:
…………………………………..
Signe Lennartsdotter – 23p
Emma Johansson – 22p
Felicia Wiland – 13p
Tova Lindström – 12p
Felicia Modigh – 11p
Johanna Avlund – 10p
Johanna Larsson – 6p
Ninella Adrovic – 5p
Matilda Svensson – 5p
…………………………………..

Publik: 176 st