Tredje raka för Borås Basket Dam

BK Göteborg – Borås Basket Dam, 41-92!

Bortamatchen mot BK Göteborg blev tredje raka vinsten – och det var som i hemmapremiären, full fart från start till mål. Johanna Larsson hade känningar i knät och valde att vila helt från spel. Hanna Brändmark och Isabel Saikkonen var däremot tillbaks med full fokus.

BK Göteborg som kom till spel med åtta unga och små spelare hade väldigt svårt att stå emot, framförallt under korgarna. Signe plockade ner nästan allt som hamnade där, det hon missade plockade istället Hanna, Felicia W, Matilda och Felicia M ner. Returer och poäng under korgarna var det gott om för boråstjejerna idag, men farten fanns där även den. Emma, Isabel, Tova och Johanna som var bolltransportörer för dagen satte bra fart på anfallsspelet under alla 40 minuter.

Bra spel från samtliga rakt igenom, men ska man välja ut en sekvens som matchens höjdpunkt så var det när Signe Lennartsdotter blockade en attack som ekade över halva Göteborg. Den blocken hade till och med landslagsstjärnan Amanda Zahui vart avundsjuk på! 💪

Poängfördelning i Borås:
………………………………………
Signe Lennartsdotter – 22p
Hanna Brändmark – 15p
Emma Johansson – 14p
Johanna Avlund – 12p
Tova Lindström – 10p
Felicia Modigh – 7p
Felicia Wiland – 6p
Isabel Saikkonen – 5p
Matilda Svensson – 1p
………………………………………