Borås Basket Dam tog fjärde raka i Skövde

S:t Helena – Borås Basket Dam, 46-52

Vi hade på känn att det skulle bli tufft utan Emma Johansson, Signe Lennartsdotter, Felicia Wiland och Ninella Adrovic som alla varit bra inledningsvis av säsongen. St Helena var tuffa, men efter mycket krigande och en bra andra halvlek kunde vi dock åka hem med fjärde raka segern!

Som tur var kallades Wilma Sörensen in från U17. Trettonåriga Wilma och hennes magiska förstapress direkt i andra halvlek gjorde att vi fick grepp om matchen. Wilma fick St Helenas bästa spelare att bli helt passiv i deras anfallsspel, vilket gjorde att hemmalagets anfall dog helt i hela andra halvlek. När vi fick kontroll på deras guard vann Borås mycket boll och kunde attackera med fart och göra enkla poäng under korgarna. Något som saknades helt i fösta halvlek.

Johanna Avlund och Isabel Saikkonen satte högsta fart och sårade hemmalaget rejält i fjärde perioden. Samtidigt som Hanna Brändmark var ett monster i försvar.

Det såg oroväckande dåligt ut i första halvlek, men väldigt roligt att se uppryckningen och inställningen i andra. Och kul med Wilma Sörensens lyckade debut, såklart!

Skönt att åka hem från Skövde med två nya poäng i bagaget. Nu laddar vi om batterierna och tar nya tag mot Hammarkullen hemma på söndag!💪

Poängfördelning i Borås:
………………………………………
Johanna Avlund – 13p
Hanna Brändmark – 12p
Isabel Saikkonen – 9p
Felicia Modigh – 8p
Tova Lindström – 5p
Wilma Sörensen – 5p
Matilda Svensson – 0p
Johanna Larsson – 0p
………………………………………