Borås satte stopp för Umeå

I tuff konkurrens med Idol-finalen spelade Borås Basket hemma mot Umeå Bskt på fredagskvällen. Borås, som hade två raka förluster innan matchen, spelade bäst och vann med 90-78. Segern var verkligen en fjäder i hatten för Borås, då Umeå hade vunnit fem av sina sex senaste matcher.

 

Marin Mornar hade en imponerande förstaperiod, bidrog starkt i samtliga delar av spelet och hade bland annat gjort 12 poäng när det var dags för den andra perioden. Och viktigast av allt; Borås Basket hade ledningen. Med 23-17.

 

Men i inledningen av den andra perioden var det Umeå Bskt som tog över. Fyra snabba poäng från gästerna och Borås-coachen Henrik Svensson fick nog och tog timeout. Efter timeouten var det andra bullar. Boråsarna gjorde 9-3 och Umeå kallade timeout med 6:06 kvar av andra perioden.

 

Umeå hade det över huvud taget tufft med att få hål på Borås defense. Totalt gjorde de 15 poäng och det var hemmaledning 45-32 vid långa pausen.

 

Umeå fick ner underläget till fem poäng i mitten av tredje perioden. Men när André Nilsson åkte på sin fjärde foul så kunde Borås utnyttja det. Hastigt var hemmaledningen uppe i 61-47, med 2:28 kvar av tredje. Jakob ”Iceman” Sigurdarson sköt bra, samtidigt som Fredrik ”The Fredder” Andersson och Andreas Person langade assists (sex stycken vardera så långt).

 

I början av fjärde perioden snodde Eric Gilchrese bollen två gånger i tät följd och stoppade i både 69-61 och 69-63. Men Borås repade sig på nytt och med 4:40 kvar sänkte ”Iceman” en trea till 80-68, innan Person dunkade i 82-68 och pressade fram en Umeå-timeout. Den dunken blev droppen som fick Umeå-bägaren att rinna över. Borås vann tillslut med 90-78.

 

Borås Basket-Umeå Bskt: 90-78 (23-17, 22-15, 18-24, 27-22).

 

Poänggörare Borås: Jakob Sigurdarson 24, Marin Mornar 21, Brett Bisping 14, Andreas Person 12, Jyles Smith 8, Fredrik Andersson 5, Mike Palm 4, Simon Gunnarsson 2.

 

Poänggörare Umeå: André Nilsson 20, Arik Smith 16, Nathan Dawit 14, Alexandros Varytimiadis 9, Eric Gilchrese 7, Chris Singhateh 6, Nicholas Schlitzer 6.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.