Kings besegrade Borås i Täljehallen

Södertälje Kings besegrade, för andra gången den här säsongen, Borås Basket. Borås saknade amerikanerna Nimrod Hilliard IV och Jyles Smith, samt sedan tidigare, John Brändmark och Daniel Thuresson, vilket gjorde det extra tufft. Men Kings var det klart bättre laget och deras segersiffror skrevs till 82-68. 

 

Anspänningen var hög inför mötet med Södertälje Kings i Täljehallen på lördagseftermiddagen. I potten för Borås Basket? – En seriefinal mot BC Luleå hemma i Basketborgen den 28 december. Södertälje började bäst och hade en liten ledning under de inledande minuterna. Tills dess att Simon Gunnarsson kom in och stoppade i 12-12 med 3:25 kvar av perioden. Brett Bisping sänkte en trea till ledning, 14-15, minuten senare. Efter tio minuter ledde hemmalaget med 20-17.

 

Kings tog ledningen med 26-21 tidigt i den andra perioden och Borås kallade timeout. Fyra minuter senare tog Kings timeout. Då var Borås nästan ikapp, 28-26. Gunnarsson var osedvanligt het i poängproduktionen, hade stoppat i tio när den första halvleken var slut och sett till att Södertälje inte ledde med mer än 38-32.

 

I den tredje perioden skaffade sig Kings en ledning på som mest 14 poäng. Med 1:36 kvar kallade Borås timeout för att försöka kapa underläget. Ludvig Johansson satte en trea på periodsignalen, vilken gav 60-49 inför fjärde perioden.

 

Tyvärr, för Borås del, var det inte direkt svårt för Södertälje att göra poäng i inledningen av slutakten. 3:20 in i perioden gjorde Toni Bizaca enkelt 70-56 och gästerna kallade timeout. Med fem minuter kvar stod det 74-63, efter att Fredrik ”The Fredder” Andersson stoppat i en layup.

 

Närmare än så kom inte Borås Basket som, för andra gången den här säsongen, fick se sig besegrade av Södertälje Kings. Den här gången med 82-68.

 

Södertälje KingsBorås Basket: 82-68 (20-17, 18-15, 22-17, 22-19).

 

Poänggörare Kings: Martin Pahlmblad 21, Toni Bizaca 20, Aaron Anderson 11, Tobias Borg 10, Valter Lindström 10, Adam Ramstedt 8, Henrik Sjölin 2.

 

Poänggörare Borås: Marin Mornar 20, Simon Gunnarsson 12, Fredrik Andersson 12, Brett Bisping 7, Ludvig Johansson 6, Jakob Sigurdarson 6, Andreas Person 5.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.