Fina spelet försvann – slutade i förlust

Borås Basket befann sig i Täljehallen under lördagseftermiddagen, där man presterade fint spel i den första halvleken, men tappade det mesta i den andra halvan. Kings kunde gå ikapp, förbi och vinna med 81-67.

 

Södertälje Kings ägde kommandot och ledningen under större delen av den första perioden. Nimrod Hilliard och Simon Gunnarsson var de som främst såg till att Borås Basket hängde med hjälpligt. Och i slutminuterna var det Jakob ”Iceman” Sigurdarson som ordnade så att Kings endast ledde med 19-17 efter tio minuter. Glädjande var också att John Brändmark, med knappt två minuter kvar av perioden, gjorde säsongsdebut efter en efterhängsen skada.

 

Med 3:38 kvar av den andra perioden gick Borås upp i ledning, 30-31, via en lång tvåa från Andreas Person. 34-37 stod det efter halva matchen.

 

I den tredje perioden var det ömsom Borås som ledde, ömsom Södertälje. Ibland var det även lika-läge. Men med 1:51 kvar av perioden ledde Kings med 53-49 och Borås kallade timeout. Södertälje stängde sedan perioden utmärkt och hade 59-49 att gå på med tio minuter kvar.

 

Med 7:11 kvar av matchen stoppade Toni Bizaca i 67-55 för Kings. Då var det tvunget för Borås med en timeout för att inte tappa matchen helt. Men tappa matchen helt var exakt vad man gjorde. Kings cruisade matchen i hamn med 81-67.

 

Södertälje Kings-Borås Basket: 81-67 (19-17, 15-20, 25-12, 22-18).

 

Poänggörare Kings: Valter Lindström 27, Martin Pahlmblad 10, Aaron Anderson 10, Auston Barnes 9, Toni Bizaca 9, Alexander Lindqvist 9, Adam Ramstedt 7.

 

Poänggörare Borås: Nimrod Hilliard 19, Marin Mornar 14, Andreas Person 11, Jakob Sigurdarson 10, Simon Gunnarsson 9, Fredrik Andersson 2, Mike Palm 2.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.