Borås-talang nära kontrakt i Italien

Borås Baskets pojkar födda 02 har en stor talang vid namn Wille Falk. Ska man vara noga så är Wille faktiskt född 03. I dagarna gjorde han så pass bra ifrån sig uppvisningsturneringen ”Petrovgrad Basketball U16 Cup” att han nu är mycket nära ett kontrakt med italienska Stella Azzurra Roma.

 

Allt började med att en talangscout hittade Borås Baskets Wille Falk och tog kontakt med hans pappa Marko. Wille, Marko och agenten funderade en tid på länder och klubbar som skulle kunna vara intressanta för Wille att spela och utvecklas i. Tillslut var man eniga om A.S. Stella Azzurra i Rom. Nu återstod bara att övertyga sportchefen i klubben. Och detta live i Serbien.

 

Sagt och nästan gjort. 14-åriga Wille fick åka till Petrovgrad för att visa upp sig i en U16-turnering mot lag som Real Madrid, Fenerbahce, Partizan Belgrad, samt Rumäniens och Montenegros U16-landslag.

 

Wille var nervös i den första matchen och hans spela blev aningen tillknäppt. Men i andra matchen lossnade det och han gjorde bl.a. åtta poäng. Wille spelade sedan så bra att coachen bänkade honom i den sista gruppspelsmatchen för att ha honom fräsch till semifinalen.

 

I semifinalen mot Montenegro var Wille bra i försvar och fick mycket beröm av coachen för detta. På kvällen efter matchen sa sportchefen att han var väldigt nöjd med det han sett av Wille. Nu återstod bara att se prov på Willes psyke. Planen var att testa honom via turneringens trepoängstävling. Det gick bra för Wille även där. Så pass bra att han faktiskt vann den. Därmed var det ingen tvekan om att klubben nu ville ha Wille.

 

Stella Azzurra vill nu att Wille och Marko ska komma ner redan i påsk för att titta på ungdomsakademin och få en känsla för laget. Tyvärr krockar det med Borås Basket P02:s medverkan i Scania Cup, varför Wille och Marko kommer att göra resan till Rom något senare.

 

Borås Basket hälsar ett stort grattis till framgången!

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Petrovgrad Basketball U16 Cup