Borås förlorade i Norrköping

Precis som i hemmamatchen mot Luleå i förra veckan stod Borås Basket för en fin första halvlek, för att sedan tappa matchen i den andra. Norrköping Dolphins ledning var som mest uppe i 22 poäng och stannade tillslut vid 80-68.

 

Det var ett heltänt och aggressivt Borås-försvar som inledde bortamatchen mot Dolphins i Norrköping på fredagskvällen. Men tyvärr kom inga poäng framåt och efter tre minuter var det underläge, 6-0. Fem minuter in i matchen hade hemmalaget utökat sin ledning till 13-4.

 

Utan timeout, men med Jakob ”Iceman” Sigurdarson och Simon Gunnarsson inbytta, åt sig Borås allt närmare. 15-14 stod det med två minuter kvar av första och 19-21 när perioden var slut. De avslutade tre poängen satte Brett Bisping på buzzern.

 

I starten av den andra perioden spelade Borås bra. 2-6 fixade man på tre minuter och tvingade därmed fram en tidig Dolphins-timeout. Fyra raka hemmapoäng senare var det dock ombytta roller och Borås tur att kalla timeout (vid 25-27).

 

Med 2:40 kvar av andra perioden återtog Norrköping ledningen, 36-34. Deras första ledning sedan den första perioden. När matchen var framme vid halvtidspausen stod det 42-36.

 

En och en halv minut in i den tredje perioden hade Dolphins ordnat en tvåsiffrig ledning. Sedan rann det på till 52-36, med 6:43 kvar av perioden, och Henrik Svensson på Borås bänk var mer eller mindre tvingad till en timeout. Det skulle dröja hela fem minuter innan Borås gjorde sina första poäng i perioden, då genom en Bisping-trea till 54-39.

 

Borås gjorde än en gång en bedrövlig tredjeperiod och förlorade denna gång tiominutaren med 25-11. Uppförsbacken inför den tredje perioden var brant (67-47) när sportchef Jonas Larsson, under pausen, plötsligt tog med sig laget ut i hallens katakomber och aldrig tycktes komma tillbaka. Hela Stadium Arena verkade undra vad som pågick.

 

När Borås Basket väl återvände till planen så spelade man zon och Marin Mornar dunkade i periodens första poäng. Poäng för poäng åts in och med 1:35 kvar av matchen hade Borås kapat Dolphins ledning till 75-66. Men det skulle bli för svårt att ta in resten av försprånget och matchen slutade 80-68.

 

Norrköping Dolphins-Borås Basket: 80-68 (19-21, 23-15, 25-11, 13-21).

 

Poänggörare Dolphins: Gerry Blakes 27, Joakim Kjellbom 17, Eugene Harris 16, Fredrik Larsson 6, Johnell Smith 5, Abdou Medjedoub 4, Edwin Stark 3, Tim Schüberg 2.

 

Poänggörare Borås: Nimrod Hilliard 12, Marin Mornar 12, Brett Bisping 10, Fredrik Andersson 9, Simon Gunnarsson 7, Jakob Sigurdarson 7, Mike Palm 4, Andreas Person 3, John Brändmark 2.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.