John Brändmark lämnar Borås Basket

Efter tre säsonger i Svenska Basketligan och totalt 15 år i föreningen lämnar John Brändmark etablerade Borås Basket för SBL-nykomlingen Köping Stars.

-Efter tre säsonger kände jag att jag ville testa något nytt. Det blir spännande, säger John Brändmark.

 

Den 20-årige boråsaren John Brändmark är en väldigt talangfull spelare som tyvärr har varit väldigt skadeutsatt under sin tid i Svenska Basketligan. Under sina tre säsonger med Borås Basket har han spelat endast 47 av 111 matcher. Den 10 mars 2018 gjorde han den gångna säsongens första match. John hann, inklusive fem slutspelsmatcher, göra nio kamper innan säsongen var över den 24 april. Och nog var han lite på gång när laget plötsligt var utslaget? Nu har John alltså beslutat sig för att testa vingarna hos SBL-nykomlingen Stars från västmanländska Köping.

 

Vad ligger bakom beslutet?

-Efter tre säsonger kände att jag att jag ville testa något nytt. Köping känns bra – en nykomling i SBL. Jag känner coachen [Panagiotis Nikolaidis] bra sedan innan och vi har en bra dialog. Det blir spännande, säger John Brändmark.

 

Du ångrar dig inte?

-Det är klart att det är lite blandade känslor när man lämnar en förening som man tillhört i 15 år. Jag började spela basket här när jag var fem år gammal. Men jag ångrar mig inte. Det är en bra situation jag kommer till i Köping, fortsätter John.

 

Vad vill du hälsa till fans, lagkamrater och andra i och kring Borås Basket?

-Jag vill tacka så jättemycket för alla roliga år. Borås Basket är en fantastisk förening som jag alltid trivts i – från att jag var liten till nu. Tack för allt stöd från er supportrar, föreningen och alla lagkamrater jag haft – från 95-, 96- och 97-lagen till lagen i Basketettan och Svenska Basketligan som jag tillhört. Jag har fått väldigt många kompisar tack vare åren i Borås Basket, avslutar John.  

 

John Brändmarks nya kontrakt med Köping Stars börjar gälla den 15 augusti. Borås Basket tackar för den tid som varit och önskar John lycka till i den nya klubben.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.