Iceman är klar

Det har inte varit någon tvekan om Jakob ”Iceman” Sigurdarsons höga värde som basketspelare. Däremot kan det vara svårt för en klubb att få ihop budgeten, så att alla spelare man vill ha ryms inom denna. Men tillslut står det alltså klart att ”Iceman” och Borås Basket är överens om ett avtal som löper över säsongen 2018/2019.

 

-Det känns fantastiskt. Jag är väldigt tacksam över att ha möjligheten att spela min fjortonde säsong som proffs, min tionde säsong i Sverige och mitt fjärde år i Borås Basket, säger Jakob ”Iceman” Sigurdarson.  

 

Det är inte vem som helst som kan hålla en så hög nivå så längre och fortsätta att vara ytterst relevant efter 13 år som professionell basketspelare.

-Man behöver lite tur för att kunna spela så länge, men mest av allt behöver man vara motiverad att lägga mycket tid och energi på att träna extra och sköta sin kropp. Jag hoppas kunna inspirera unga spelare att tidigt börja tänka på vad krävs för att kunna spela många säsonger, fortsätter Sigurdarson.

 

En som är lättad efter beskedet om Sigurdarsons signatur på ett nytt kontrakt är Borås Baskets headcoach Henrik Svensson.

-Jättekul och jätteviktig att Jakob Sigurdarson valt att stanna hos oss. Han är den mest professionella idrottsmannen i Svenska Basketligan och ett föredöme för alla. Vi ser fram emot att ha med honom hela året, men en hel försäsong bakom sig, säger Henrik Svensson.

 

Kollegan, den assisterande coachen Henrik Carlsson, är också belåten över att få ha kvar Sigurdarson i laget. Carlsson hyllar ”Iceman” på en rad punkter.  

-Jakob Sigurdarsons rutin och erfarenhet är ovärderlig för laget. Sedan är han ett föredöme med sin professionella inställning, vilken smittar av sig på både oss coacher och på övriga spelare i laget. Jag behöver knappast nämna att Jakob är en av Svenska Basketligans bästa trepoängsskyttar – det är allmänt känt sedan länge, säger Henrik Carlsson.

 

Nu är sex spelare under avtal för 2018/2019 och så här ser den senaste på lagbygget.

-Det är väldigt viktigt att vi har kontinuitet med Henrik Svensson och Henrik Carlsson som coacher och med de spelare från förra säsongen som har signat igen. De nya spelarna ser bra ut och jag är säker på att de kommer att hjälpa oss mycket på resan mot SM-guldet, säger Sigurdarson.

 

Jakob ”Iceman” Sigurdarson är en isländsk landslagsspelare med KR i Reykjavik som moderklubb. ”Iceman” gör sin fjortonde säsong som proffs, sin tionde i Sverige och sin fjärde i Borås. Han blev den sjätte spelaren som skrev kontrakt med Borås Basket över säsongen 2018/2019. Övriga klara är Mike Moore (forward), Brian Fitzpatrick (forward), Nimrod Hilliard IV (guard), Simon Gunnarsson (forward) och Fredrik ”The Fredder” Andersson (forward).

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.