Borås Basket värvar från SBL Dam

Sara Gunnarsson, 26-årig forward, ansluter till Borås Baskets damlag inför kommande säsong. Sara kommer närmast från en fem säsonger lång sejour i SBL Dam och Mark Basket. Det är med andra ord ett meriterat nyförvärv som blir en del av Borås Basket 2018/2019.

Vi tog oss en pratstund med vårt nyförvärv.

Hur känns det att du ska spela i Borås Basket nästa säsong?

  • Det känns roligt att vara en del av satsningen på dambasket i Borås. Efter flera säsonger på högsta nivån kände jag att jag behövde ett miljöombyte och klubbens ambitioner passar mig perfekt. Det är ett intressant steg för mig i karriären och ska bli inspirerande att hjälpa klubben på resan uppåt i seriesystemet. 

Vad var det som fick dig att välja Borås tillslut?

  • Jag valde Borås för att jag gillar deras satsning och ambitiösa inställning. Visst, det är division 2 jag kommer spela i år, men jag är inte i klubben för att varva ner. Jag vet att jag har mer att ge som basketspelare än vad jag hittills fått visa i Basketligan. I Borås finns även Pat Ryan som är en mycket bra coach med stora meriter. Jag hoppas att jag ska kunna utvecklas mycket under honom. 

Hur skulle du beskriva dig själv som basketspelare?

  • Jag har en bra fysik och är lite av en försvarsspecialist. Offensivt är jag snabb och har ett bra skott. Sedan gör jag alltid mitt yttersta för laget i alla situationer.

I klubben finns sedan tidigare Saras lillebror Simon, som representerar herrlaget i Svenska Basketligan. Syskonen kommer båda spela med nummer 11 på ryggen.

  • Det ska bli kul att spela i samma klubb som Simon, och att vi båda representerar stadens främsta lag på herr och damsidan. Jag hoppas att vi båda får en grym säsong och står som vinnare i vår, avslutar Sara. 

Borås Basket dams sportchef, Mattias Modigh, är mäkta belåten med klubbens första nyförvärv inför kommande säsong.

  • Det är fantastiska nyheter att vi lyckats knyta till oss Sara. Hon kommer tillföra mycket och samtidigt vara en förebild för unga baskettjejer i Borås. Att vi, ganska tidigt i vår elitsatsning, kan locka spelare från den högsta nivån till vår klubb ger ett kvitto på att det vi försöker bygga här är något bra. Sara kommer likt Hanna Brändmark, Emma Johansson och Signe Lennartsdotter, som även de har ligaerfarenheter, att tillföra enormt med tempo och rutin. Ännu fler med den erfarenheten och högre tempo kommer förhöja träningarna och vara en perfekt utbildning för de yngre tjejerna som kommer underifrån. Vi har en spännande tid framför oss.

 


 

Namn: Sara Gunnarsson

Ålder: 26 år

Position: Forward

Längd: 173 cm

Tidigare klubbar: BK Marbo, Mark Basket

 


 

Text: Borås Basket

Foto: 609 Foto & Media