Gutenius klar för Borås Basket

Det fanns några olika vägar att gå när det gällde truppens nionde spelare. Tillslut föll valet på den 25-årige William Gutenius, som har ligaerfarenheter från Sundsvall och Nässjö, samt internationella meriter från spanska andradivisionen.

 

Henrik Svensson och de andra i Borås Baskets sportsliga ledning valde tillslut den 205 centimeter långe forwarden William Gutenius från Lerum som nionde spelare i truppen.

-Så som laget ser ut så var det givet att gå på en större forward. Vi saknade det. I William Gutenius har vi funnit en stor spelare som kan hantera flera positioner. Gutenius har ett bra trepoängsskytte som styrka, men han kan scora på lite andra sätt också. Vi ville också gärna ha en spelare som har rutin från den Svenska Basketligan, säger Henrik Svensson.

 

William Gutenius kommer närmast från spel i den spanska andradivisionen.

-Spanien var en upplevelse. Det var riktigt kul att se hur basketen är utanför Sverige, framförallt i en sådan basketnation som Spanien är. Tyvärr var sista månaderna i Spanien var inte superbra för mig, med lite speltid och ingen riktig lagsammanhållning. Så det enda jag ville inför kommande säsong var att spela med ett bra lag, ha en bra roll och ha kul samtidigt som man vinner matcher, säger William Gutenius.

 

 

 

Varför valde Gutenius att skriva på för Borås Basket och vad tror han om laget han kommer till?

-Jag går till Borås Basket för det som klubben står för och hur man kommer spela basket. Det är en stil som passar mig. Jag och coacherna har pratat en del och jag tror på att detta är ett lag som kommer kunna gå långt. Borås har en stabil stomme och är alltid ett starkt lag. Framförallt med hemmapubliken. Jag tror ”kombon” mellan svenska spelare och importer kommer bli riktigt vass, säger Gutenius.

 

Jakob ”Iceman” Sigurdarson spelade ihop med William Gutenius i Sundsvall Dragons under fyra säsonger.

-William Gutenius var väldigt omtyckt i Sundsvall när vi spelade tillsammans. Hans kombination av storlek, rörlighet och vasst skytte gör att han kommer att hjälpa oss mycket nästa säsong, säger Jakob Sigurdarson.

 

William Gutenius kommer ursprungligen från Lerum och blir den nionde spelaren som skriver på för Borås Basket 2018/2019. Övriga spelare är Mike Moore (forward), Brian Fitzpatrick (forward), Nimrod Hilliard IV (guard), Simon Gunnarsson (forward), Fredrik ”The Fredder” Andersson (forward), Jakob ”Iceman” Sigurdarson (guard), Marcus Tyus (guard) och Ludvig Johansson (guard).

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Privat.