Filip Hellgren kliver upp på liganivå

Han är 19 år, bor i Bollebygd, har gått i skolan i Hindås, Landvetter och slutligen basketgymnasium i Borås. Borås Basket är moderklubben och förutom en avstickare till KFUM Göteborg 2011-2013 så har han varit föreningen trogen. Hans namn är Filip Hellgren och till hösten spelar han för Borås Basket i Svenska Basketligan med nummer 5 på tröjan.  

 

-Det känns stort få chansen och spännande att åter vara ”längst ner på stegen”. Från att ha varit ganska högt upp på den i Basketettan, kommenterar Filip Hellgren.  

 

Hellgren om varför fick han chansen i ligalaget:

-Antagligen för att jag alltid tagit alla chanser att träna med ligalaget när coacherna kallat. Och jag har alltid gjort mitt bästa. Jag har prioriterat basket framför många andra saker, säger Hellgren.

 

Hellgren är främst tänkt att spela pointguard. Vilka förväntningar har han själv på säsongen?

-Att utvecklas. Och förhoppningsvis få några spelminuter. Min roll blir att spela försvar, få igång anfallsspelet. Samtidigt som jag inte kastar bort bollen såklart, säger Hellgren.

 

Headcoach Henrik Svensson om den unge Hellgren:

-Filip Hellgren jobbar stenhårt hela tiden, har en stark motor, är aggressiv både offensivt och defensivt och har en professionell inställning till idrott. Sådant premieras i vårt lag. Filip har förtjänat att vara med i ligatruppen, säger Borås Baskets headcoach Henrik Svensson.  

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Mattias Björlevik/609 Foto | Media