18 år igår – skrev på första kontraktet

Boråsprodukten Edvin Larsson fyllde 18 år igår. Då passade han och Borås Basket på att skriva kontrakt. För Edvin Larsson innebär det att han går från Basketettan till Svenska Basketligan och därmed även en ny nivå. Av allt.

 

Edvin Larsson kommer från Borås, men vad vet vi mer om honom?

-Jag började i Borås Basket som 12-åring, fastnade och sedan dess har jag tränat hårt. För två år sedan spelade jag lite i division 2, förra säsongen blev det U19, division 2 och Basketettan. Och nu SBL. Det har gått fort, säger Edvin Larsson.   

 

Ja, snabbt har det gått. Hur reagerade han egentligen när han fick erbjudande om att ingå i ligatruppen?

-Med glädje. Det har varit mitt mål. Att nå det tidigt var skönt. Nu är det bara att träna så hårt som möjligt och fortsätta utvecklas. Ett av mina nya mål är att kunna leva på basket i framtiden, säger Larsson.  

 

Så här kommenterar headcoachen Henrik Svensson:

-Edvin Larsson är en så kallad ”late bloomer”, med stor potential för spel på positionerna 3, 4, 2. I den ordningen. Han är oerhört tuff och smart – fattar allting snabbt. Just nu är han under utveckling och kan bli en väldigt bra ligaspelare i framtiden, när han är etablerad, säger Henrik Svensson.

 

Edvin Larsson om sig själv som spelare?

-Jag är allround och har spelat på alla möjliga positioner. Jag spelade t.ex. femma i Basketettan förra säsongen. Min absoluta styrka är att jag inte ger upp, avslutar Larsson.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Mattias Björlevik/609 Foto | Media