Knutsson är klar!

Ännu ett meriterat nyförvärv ansluter. Det har gått några veckor sedan Borås Basket presenterade sitt första nyförvärv inför kommande säsong. Men klubben har inte legat på latsidan. Nästa spelare att dra på sig Borås-linnet är ingen mindre än Lisa Knutsson, med förflutet i Mark Basket och flera säsonger i Damligan (numer SBL Dam).

  Det är otroligt kul att ännu en meriterad spelare väljer att spela med oss kommande säsong. Lisa är en spelare som kommer att tillföra mycket. Hon är stor och stark och ett ständigt hot under korgarna, kommenterar Mattias Modig, sportchef för damlaget.

Moderklubben är Borås Basket, men karriären tog henne till både Norrköping och Kinna där hon i den svenska högstaligan noterats för över 200 matcher. 

  Det är kul att komma hem till Borås och spela. Direkt efter gymnasiet lämnade jag staden och spelade i Dolphins i tre säsonger, innan jag gick vidare till Mark. För fem år sedan avslutade jag min ligakarriär, men känner att motivationen är tillbaka. Och efter några veckors träning känns det skönt att känna att jag fortfarande har väldigt mycket basket kvar i kroppen. 

Att den numer 33-åriga centern kan bidra med sin erfarenhet och rutin efter spel på högsta nivån är det ingen tvekan om.

  Jag tycker det är fantastiskt kul att det satsas på damerna i Borås. Det är något som har saknats och det ska bli minst lika kul att kunna bidra med något på den här resan. Stämningen i laget är helt fantastiskt och jag hoppas att vara en god förebild för de yngre spelarna.

Lagbygget inför kommande säsong fortsätter även framledes.

  Vi vill kunna erbjuda en motiverande och stimulerande miljö för alla våra spelare, oavsett om du är yngre eller äldre. Det betyder att vi hela tiden strävar efter att få så stark träningsgrupp som möjligt, med allt från mer rutinerade spelare till ambitiösa ungdomar avslutar sportchef Modig. 

 

Namn: Lisa Knutsson

Ålder: 33 år

Position: Center

Längd: 193 cm

Tidigare klubbar: Mark Basket, Norrköping Dolphins, Borås Basket