Borås segrade i första träningsmatchen

Efter en dryg veckas träning med fulltalig trupp ställdes Borås Basket på söndagskvällen mot lokalrival Nässjö Basket i säsongens första träningsmatch för hemmalaget. Efter stundtals bra prestationer, men en tredje period med mer att önska, segrade Borås Basket med 81-75.

 

Matchen fick en flygande start när hemmalaget drev upp tempot. Säsongens första startfemma bestod av Hilliard IV, Tyus, Andersson, Moore och Fitzpatrick och inom loppet av bara några minuter bjöd de nya adepterna publiken på allt från blockade skott till publikfriande anfallsspel. Borås ledde som mest med 20-7 innan Nässjö långsamt men bestämt började jobba sig tillbaka in i matchen.

 

När andra perioden drog igång stod resultattavlan på 28-14, och det är tydligt att Henrik Svensson inte vill att hans mannar drar ner på tempot. Amerikanen Dartaye Ruffin är tillbaka i Nässjö, och spelar tufft under korgarna vilket tillsammans med en mängd poäng för Nässjö även resulterade i tidiga foulproblem för Brian Fitzpatrick. Första halvleks största behållning, den atletiske Mike Moore, avslutade perioden med en fin putback-dunk som tyvärr blev bortdömd men hemmalaget hade ändå ledning i halvtid med 47-39.

 

För Borås Baskets räkning hade tredje perioden mycket mer att önska. Slarvigt spel i både anfall och försvar och en mängd bortkastade bollar. Nässjö tog chansen och gick både ikapp och förbi och ledde som mest med 13 poäng, 54-67, vid periodens slut.

 

I fjärde och sista perioden klev lagkaptenen Fredrik ”The Fredder” Andersson fram med en stark dunk och början på upphämtningen var ett faktum. Snabba anfall med trepoängare av Jakob ”Iceman” Sigurdarson, Brian Fitzpatrick och Marcus Tyus gav Borås Basket segern i säsongens allra första träningsmatch.

 

-Det var som väntat i en första träningsmatch. Väldigt mycket misstag och bortkastade bollar men någonstans visar vi de kvaliteter vi har offensivt. Tredje perioden var dålig. Vi fick det inte att funka på någon planhalva vilket gav Nässjö massa energi. Men bortsett från den spelade vi stundtals riktigt bra basket och skjuter mycket treor som vi vill göra i år. Vi springer och försöker spela med högt tempo, men idag var vår prestation väldigt upp och ner, kommenterar assisterande coach Henrik Carlsson som även var nöjd med vad de nya spelarna visade.

-Vi har haft alla på träning i en veckas tid och jag tycker att de gjorde det bra med tanke på förutsättningarna. Mike Moore var pigg i första halvlek men kom bort lite i andra. Istället var det Marcus Tyus som klev fram i slutet av matchen med flera viktiga skott. Brian Fitzpatrick fick foulproblem tidigt och kom inte riktigt in i matchen, men fick visa lite av sina kvaliteter på slutet. Även William Gutenius fick visa vad han kan tillföra vårt anfallsspel.

 

Borås Basket – Nässjö Basket 81-75 (28-14, 19-25, 7-28, 27-8).

Poänggörare Borås: Nimrod Hilliarv IV 17, Mike Moore 17, Marcus Tyus 13, William Gutenius 10, Jakob Sigurdarson 9, Fredrik Andersson 5, Brian Fitzpatrick 5, Simon Gunnarsson 3, Ludvig Johansson 2, Filip Hellgren.

Poänggörare Nässjö: Dartaye Ruffin 19, Robin Alm 11, Marquis Jackson 10, Tomas Fernandez 10, Felix Terins 9 , Franklin Williams 7, Kristian Heder-Ternell 5, Joel Ekenstierna 3, Filip Cantby 1, Lukas Bergäng, Hampus Andersson.