En tuff genomkörare för Borås Basket Dam

År 2 av Borås Baskets damsatsning inleddes på söndagskvällen med träningsmatch mot Basketettanlaget Helsingborg. Borås stod upp bra men från mitten av andra perioden visade Helsingborg klass och kunde tillslut vinna med 45-69.

Borås Basket började årets träningsmatchande, mot säsongens kanske tuffaste motståndare, på ett frejdigt vis. Borås ville spela snabbt och lyckades med detta i början. Helsingborgs passningsspel var visserligen något vassare än Borås, men på poängtavlan stod det 14-16 efter en period och division 2-laget var med i matchen så långt.

Helsingborg växlade upp i början av den andra perioden. Skåningarnas försvar blev tuffare och efter 3:11 hade de gjort 4-9 och pressat fram en Borås-timeout. Boråsarna verkade trötta och dribblade kanske lite för mycket under denna period mot det stabila Helsingborgsförsvaret. Vid nästa timeout, som kallades med 1:24 kvar av perioden, ledde Helsingborg med 26-36. Siffrorna stod sig sedan perioden ut.

Sara Gunnarsson satte Borås första fem poäng i tredje perioden. Men det hjälpte föga. Helsingborg visade att man spelar en division högre och ångade på med fint skytte till 31-48 med halva perioden spelad. Sedan rann det på ytterligare och Helsingborg ordnade 31-57 med en period kvar. Borås kom dock tillbaks och gjorde sin bästa period i matchen under sista fjärdedelen, en period som man lyckades vinna med 14-12. Bra avslutning av boråstjejerna som inte gav upp.

När matchen väl skulle sammanfattas så var det tydligt att Borås har en bit kvar med träningarna, men att det var nyttigt att få tävla mot bättre motstånd. Helsingborg vann tillslut med klara 45-69.

Poänggörare Borås:

Sara Gunnarsson – 12p

Hanna Brändmark – 12p

Emma Johansson – 5p

Signe Lennartsdotter – 4p

Isabel Saikkonen – 4p

Vania Sousa – 2p

Wilma Sörensen – 2p

Anna Lövqvist – 2p

Tova Lindström – 2p