Portugisisk landslagsspelare förstärker Borås

Borås Basket Dam adderar en internationell forward till lagbygget. 25-åriga Vânia Sousa från den portugisiska kuststaden Viana do Castelo, med meriter från Portugals U16, U18 och U20-landslag, är numer en del av klubben.

 

Vânia kommer senast från spel med Carnide Clube i Lissabon. 

      Jag är en riktig vinnarskalle. Jag har spelat i alla tre divisioner i Portugal och nästan alltid slutat säsongen som vinnare. I Carnide Clube var jag med på resan från division 2 hela vägen till avancemang till Liga Feminina. Det ska bli kul att spela i Borås och ställas inför en liknande utmaning.

 “En rörlig och lång forward med möjlighet att även spela som center” är en bra beskrivning av hennes spelstil. Själv lyfter hon gärna sitt försvarsspel.

       Jag har alltid varit en spelare med mina styrkor i defensiven. Jag är relativt snabb och älskar att ta returer. Jag vill inte säga att jag är jättedålig offensivt, men där finns det lite att jobba på, så att säga, haha.

 Intrycket av klubben är förstklassigt.

       Jag har inte varit i Sverige så länge, och jag är fortfarande ganska blyg när det kommer till att prata svenska. Men klubben har verkligen tagit emot mig med öppna armar och jag har blivit väldigt bra mottagen. Jag hoppas att vi kommer ha en bra säsong och vi kommer jobba hårt för det.

 Att ge lagbygget en internationell touch var självklart för sportchef Mattias Modigh.

      När Vânia dök upp i vårt närområde och vi fick kontakt kändes det som en bra ”match” för båda parter. Vi får en sympatisk tjej med en kärlek till sporten och tillbaka erbjuder vi en andra familj i ett nytt land. Vi ska göra vårt yttersta för att hon ska få en bra tid här i Sverige och att hon även framledes ska kunna titulera sig som en vinnare.

 

Namn: Vânia Sousa

Ålder: 25 år

Position: Forward/Center

Längd: 184 cm

Tidigare klubbar: Carnide Clube, Montijo Banda Basket, Colégio Calvao, Escola Desportiva Limiana