Nässjö utjämnade till 1-1

Det blev en jämn fajt i Nässjö Sporthall när KFUM Nässjö och Borås Basket drabbade samman på fredagskvällen. Matchen gick så när till förlängning. Mycket tack vare Fredrik ”The Fredder” Anderssons järnvilja. Jakob ”Iceman” Sigurdarson missade dock den trea som hade behövts och Nässjö kunde fastställa sina segersiffror till 85-81 från straffkastlinjen.

 

Borås Basket hade rest till Nässjö på fredagskvällen för att spela den andra av totalt två träningsmatcher mot KFUM Nässjö. Den första spelades i söndags. Då segrade Borås, på hemmaplan, med 81-75. Precis som i den första matchen lagen emellan startade Borås med Nimrod Hilliard, Marcus Tyus, Fredrik ”The Fredder” Andersson, Mike Moore och Brian Fitzpatrick. Genom tre trepoängare och ett trepoängsspel från Anderssons, Moores och William Gutenius händer hade gästerna skrapat ihop 12 poäng under matchens inledande fem minuter. Nässjö var strået vassare med 14 poäng vid samma tidpunkt. Men när Jakob ”Iceman” Sigurdarson kort därefter bombade i sin första trea så var matchen utjämnad till 17-17. Efter en period ledde Nässjö med 24-23.

 

I början av den andra perioden kändes det som att Borås försvar klev upp och tog bort det mesta. Det mesta utom starke centern Dartaye Ruffin i mitten. Amerikanen gjorde att Nässjö trots allt höll jämna steg med gästerna. 16 minuter in i matchen hade Henrik Svensson hunnit använda elva av sina tolv spelare. När lagen var framme vid halvtidspaus så var hemmalaget i ledning med 41-40.

 

Den tredje perioden var nästan två minuter gammal när Marcus Tyus äntligen spräckte periodnollan och tog Borås till ledning, 41-42. Borås startfemma höll jämna steg med Nässjö, men i slutet av tredje perioden hade gästerna definitivt en lite sämre stund. Med två minuter kvar hade Nässjö ryckt till 57-50 och med 30 minuter spelade stod det 66-53.

 

Tre minuter in i fjärde perioden stoppade Ruffin i 72-59 och Borås valde att kalla timeout. Borås gjorde sedan fem raka poäng (72-63) och det blev Nässjös tur att ta timeout med 4:44 kvar att spela. Borås kapade till 75-70 innan Nässjö drog i en viktig trea till 78-70, med 2:03 kvar. Simon Gunnarsson lirade fram ”The Fredder” Andersson som gjorde 80-74 med 1:22 kvar. Moore dunkade i 83-78 med 25 sekunder kvar. Tre sekunder senare stal ”The Fredder” bollen, blev foulad, satte ett av två straffkast, tog egen retur och stoppade i 83-81. Med 19 sekunder på klockan tog Nässjö timeout. ”Iceman” Sigurdarson hade chansen att ta matchen till förlängning, men hans trepoängsskott med fyra sekunder kvar blev kort och Nässjö kunde säkra segern med 85-81 från straffkastlinjen.

 

KFUM Nässjö-Borås Basket: 85-81 (24-23, 17-17, 25-13, 19-28).

 

Poänggörare Nässjö: Williams 21, Ruffin 20, Jackson 10, Terins 9, Bergäng 7, Alm 6, Fernandez 6, Sarate 4, Käll 3.

 

Poänggörare Borås: Moore 16, Fitzpatrick 16, Tyus 13, Andersson 11, Gutenius 10, Hilliard 4, Sigurdarson 3, Gunnarsson 3, Larsson 3, Johansson 2.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: 609 Foto | Media.