Borås Basket besegrade Forum Sparks

På söndagseftermiddagen spelade Borås Baskets damlag säsongens första träningsmatch på hemmaplan. Forum Sparks från Huskvarna besegrades, tack vare frejdig och snabb basket från hemmalaget, med 83 – 46. Bäste poänggörare för Borås var Sara Gunnarsson med 23 poäng. 

Hemmalaget Borås satte ett högt tempo från start och ledde efter första perioden med 18 – 7. Säsongsdebut för hemmalaget gjorde Lisa Knutsson, som tillsammans med Signe Lennartsdotter och Hanna Brändmark gjorde ett stort jobb under korgarna. 

Första halvleks förgrundsfigur var Sara Gunnarsson som med bestämdhet och en skarp bössa såg till att laget ledde i halvtid med 41 – 15. Borås spelade för dagen med 9 av 10 ombytta spelare då Felicia Modigh avstod spel på grund av sjukdom. Detta till trots tröttnade laget lite i andra halvlek, men kunde ändå öka på siffrorna till slutresultat 83 – 46.

Poänggörare:

Borås Basket
Sara Gunnarsson 23, Emma Johansson 13, Hanna Brändmark 12, Isabel Saikkonen 10, Signe Lennartsdotter 9, Lisa Knutsson 8, Johanna Avlund 6, Vania Sousa 2, Matilda Svensson

Forum Sparks
Maja Leidefors 12, Antonia Jelica 9, Emma Johansson 8, Besjana Shaka 6, Tilda Lindström 5, Eira Borgh 4, Stella Gaurilidou 2, Elin Karlsson

Foto: 609 foto | media AB