Seger mot Stars

I den första av Borås Baskets tre träningsmatcher i helgens John Bauer Hotel Cup ställdes man mot arrangören Wetterbygden Stars i Huskvarna sporthall. Matchen var jämn i inledningen, innan Borås ryckte och stundtals fick spelet att se rätt bra ut. Tillslut segrade Borås med 74-83.  

 

Ludvig Johansson fick chansen att starta för Borås Basket och gjorde lagets första två poäng. Även om matchen var jämn under de inledande minuterna så satte Borås tonen och ledde, efter fem minuter, med 6-16. Då hade Mike Moore, Fredrik ”The Fredder” Andersson och Marcus Tyus presenterat sig offensivt. Borås höll sin tiopoängsledning ända in i periodens slutminut, då Wetterbygden kapade till 20-26.

 

Borås bombade sig fram till 20-34 på knappt två minuter i den andra perioden och Stars tvingades till en relativt tidig timeout. Då var Tyus redan uppe i 16 gjorda poäng. Simon Gunnarsson lirade fram William Gutenius och en trea som gav 20-37, innan Mantas Griskenas tillslut fick stopp på Borås run med en trepoängare från hörnet. En Wetterbygden-trea senare kallade en ilsken Henrik Svensson på Borås-bänken timeout. Västgötarna skärpte till sig tillfälligt och hade 32-49 i halvtid.

 

”The Fredder” fick sin tredje och fjärde foul tidigt i den tredje perioden och tvingades till bänken. I hans frånvaro kapade Stars underläget. Med 5:37 kvar av perioden stod det 41-50.

 

Men gästerna knöt nävarna i byxfickorna och började spela bättre. Gunnarsson sprang i 41-52, Gutenius satte 43-54 och Jakob ”Iceman” Sigurdarson sköt i 43-56, innan Gunnarsson sänkte ett straffkast till 43-57. Vips så var Borås ledning komfortabel igen. Med en period kvar att spela i Huskvarna sporthall var ledde Borås Basket med 49-63.

 

Marcus Tyus visade klass när han lurade Wetterbygdens Jonathan Peleg både en och två gånger innan han stoppade i en layup till 54-70. 54-72 gjorde Gutenius enkelt, efter assist från Tyus. Sista perioden blev egentligen aldrig spännande och Borås kunde segra med 74-83.

 

Wetterbygden Stars-Borås Basket: 74-83 (20-26, 12-23, 17-14, 25-20).

 

Poänggörare Stars: Mantas Griskenas 16, Joaquin Portugues 15, CJ Dunston 12, Guim Expisoto 9, Waly Niang 6, Jonathan Bohman 6, Albin Häll Eriksson 5, Jonathan Peleg 4, Jesper Wennerholm 1.

 

Poänggörare Borås: Marcus Tyus 21, Mike Moore 16, William Gutenius 11, Jakob Sigurdarson 10, Simon Gunnarsson 9, Ludvig Johansson 8, Brian Fitzpatrick 4, Fredrik Andersson 4.

 

Text/Foto: Magnus Stråhle.