Bra spel mot Randers

I Borås Baskets andra träningsmatch under John Bauer Hotel Cup i Huskvarna ställdes man mot danska ligalaget Randers. Borås startade matchen fokuserat och kunde målmedvetet spela sig till en stabil ledning. Under den andra halvleken svällde ledningen som en ballong och stannade tillslut på 59-95.

 

Ett heltänt Borås Basket, med Nimrod Hilliard IV tillbaka i starfemman, inledde matchen mot Randers fint och hade ledningen med 2-10 efter 2:20. Hilliard, men framför allt Marcus Tyus, bombade i treor på väg till ledning 12-20 med 3:50 kvar av perioden. Randers kallade timeout för att skapa ordning på sitt försvar. Borås-offensiven mattades något i slutet av perioden. Randers satte sedan en trea från halvplan på periodsignalen, till 21-28.  

 

Mike Moore gjorde en bra första halvlek, där egentligen ingen i Randers lyckades matcha hans atletism. Samtidigt lekte Hilliard dribblingsövningar med de stackars danska motståndarna. Inte sällan levererade han öppna skottlägen för Jakob ”Iceman” Sigurdarson. ”Iceman” brukar ju inte vara sen att leverera och stod två treor, bl.a. en till 29-40, med påföljande dansk timeout.

 

I slutet av den andra perioden var basketen mer av märket ”skräp” och när matchen var framme vid halvtidspaus ledde Borås med 35-52.

 

När tredje perioden var igång visade Borås Randers var skåpet skulle stå. I alla fall spelmässigt. Även om utdelningen framåt inte var superhögprocentig. Men när Brian Fitzpatrick tryckte sin andra dunk denna eftermiddag, 5:40 in i halvleken, innebar den att Borås ledning svällde till 40-62. Simon Gunnarsson stod, som oftast, för ett intensivt och följsamt arbete i försvaret. Något som bäddade för att Borås kunde gå in i den fjärde perioden med en kudde på 45-71.  

 

Nimrod Hilliard drog i två raka treor i mitten av slutperioden och ledningen växte till 50-87. Naturligtvis var träningsmatchen helt avgjord redan tidigare och det viktigaste var egentligen att Borås stundtals spelade bra basket. Segersiffrorna skrevs tillslut till 59-95.

 

RandersBorås Basket: 59-95 (21-28, 15-24, 9-19, 14-24).

 

Poänggörare Randers: Dee Franklin 18, Rasmus Bach 12, Stan Brown 11, Brantly Bynum 9, Kasper Carlsen 4, Esben Reinholt 3, Simon Selmann 2.

 

Poänggörare Borås: Marcus Tyus 20, Mike Moore 19, Jakob Sigurdarson 12, Nimrod Hilliard 11, Brian Fitzpatrick 7, Simon Gunnarsson 6, Edvin Larsson 6, William Gutenius 5, Filip Hellgren 4, Fredrik Andersson 3, Ludvig Johansson 2.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.