Borås obesegrat i Jönköping

Borås och Jämtland var inför söndagens möte båda obesegrade i John Bauer Hotel Cup. Likaså sökte Jämtland revansch från förra säsongens förluster under kvartsfinalserien. Borås lyckades däremot stå kvar som enda obesegrade lag efter helgens träningsturnering, mycket tack vare bra skytte i sista perioden. Slutsiffrorna skrevs till 86-82.

 

Första perioden startade med en monsterdunk av Brian Fitzpatrick men de efterföljande fyra minuterna var slarviga från båda lagen. William Gutenius kom in efter fyra minuter och sänkte en trea bara efter några sekunder. När Ludvig Johansson sedan sänkte ytterligare en trepoängare precis på periodens slutsignal gav den Borås ledningen med 20-17. 

 

Intensiteten ökade ju längre matchen gick och när Jakob ”Iceman” Sigurdarson sköt i en trepoängare till 25-19 hade laget gjort ett litet ryck. Jämtland kämpade sig dock tillbaka och när RT Guinn stoppade i 27-28, efter en rörig situation under korgen, tvingades Henrik Svensson ta matchens första timeout.

 

Mike Moore tog Borås tillbaka till ledning med ett and-one-spel som ledde till 30-28, men efter det gick det tyngre. I halvtid hade Jämtland utökat sin ledning till 36-47. 

 

Borås gjorde en kraftsamling i början av tredje perioden för att komma ikapp. Och genom bland annat bra spel av Mike Moore och en efterlängtad trepoängare av Marcus Tyus stod det 47-52 på resultattavlan. 

 

Jämtland tog dock tag i taktpinnen igen och drog ifrån till 49-59. Borås skapade på nytt flera chanser att komma ikapp, men såväl straffkast som andra skott studsade inte rätt. RT Guinn, som ditintills hade varit Jämtlands bästa spelare, drog på sig sin femte foul med två sekunder kvar av tredje perioden, som slutade 58-64.

 

När Mike Moore sköt i 61-69 efter två minuter av fjärde perioden önskade den tillresta publiken några stopp i försvar. Något som Jakob ”Iceman” Sigurdarson tog fasta på när han först spelade fysiskt försvarsspel på enorme Evariste Shonganya för att sedan i de två efterföljande anfallen stensäkert skjuta i sex poäng från trepoängslinjen. Detta efterföljdes av ytterligare en trea av lagkaptenen Fredrik ”The Fredder” Andersson och Borås var i ledning 72-71.

 

Jämtland tog sig åter tillbaka in i matchen innan Borås gjorde en 9-0-run. Denna kröntes med trepoängare av Tyus (78-76) respektive Mike Moore (81-76) och Borås lyckades hålla ut de sista minuterna. Slutresultatet skrevs till 86-82. 

 

Segern gör Borås obesegrade efter tre matcher på tre dagar i Jönköping, och nu väntas en knapp veckas träning innan genrepet mot Værløse på fredag i Boråshallen.

 

Jämtland Basket-Borås Basket: 82-86 (17-20, 30-16, 17-22, 18-28).

 

Poänggörare Jämtland: Evariste Shonganya 23, Teyvon Meyers 18, RT Guinn 15, Oliver Gehrke 13, Daniel Johansson 6, Alexander Yemane 2, Nicholas Paulos 2, Adam Johansson 2, Gustav Hansson 1.

 

Poänggörare Borås: Mike Moore 25, Marcus Tyus 13, William Gutenius 12, Jakob Sigurdarson 11, Brian Fitzpatrick 8, Nimrod Hilliard 7, Fredrik Andersson 5, Ludvig Johansson 3, Simon Gunnarsson 2.

 

Text: Jonas Sehlin. Foto: Daniel Grönbek.